Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Milletvekilinin Madenine Çevre Kirliliği Cezası

AKP Milletvekili Cantürk Alagöz’e ait madenin Harşit Vadisi’nde çevre kirliliğine neden olduğu belgelendi, bakanlık sadece 465 bin TL para cezası kesti.

yapi.com.tr
Milletvekilinin Madenine Çevre Kirliliği Cezası (Fotoğraf: AA)

AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün sahibi olduğu Alagöz Maden Şirketi, Giresun Harşit Vadisi’nde göz göre göre çevre kirliliğine neden oluyor. Bölge halkının tüm itirazlarına rağmen maden çalışmaya devam ediyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AKP’li Alagöz’ün Doğankent ilçesinde bağlı Çatalağaç Köyü’ndeki “kurşun, çinko ve bakır madeninin çevresindeki su kaynaklarından 18 Nisan 2024’te numune aldırdı. Sekiz noktadan alınan numuneler sonucunda, bazı değerlerinin belirlenen oranları aştığı, bölgedeki Derin Dere’nin maden faaliyeti nedeniyle kirlendiği tespit edildi.

2872 Sayılı Çevre Kanunu’na dayanılarak Alagöz Maden’e 464 bin 585TL idari para cezası kesildi. Ceza tutanağında, “Yapılan uygulamalar ve tespitler sonucunda, tesis sahasına ulaşan yüzeysel suların (dere) maden faaliyeti nedeniyle değişerek atıksu vasfını kazandığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Çevre felaketi yaşanacak
Geçen yıl da yine dereyi kirleten Alagöz Maden’e sadece 54 bin 783 TL para cezası kesilmişti. Cezanın gerekçesinin “Derenin hafriyat, toprak ve inşaat malzemesiyle kirletilmesi” olduğu öğrenildi.

Alagöz Maden’in ağaç katliamı yaptığını, çevre köylerin de ana su kaynağı olan Derin Dere’yi yıllardır kirlettiğini söyleyen bölge sakinleri, “Madenin atık su havuzu tamamen dolu ve patlamak üzere. Önlem alınmadığı için kısa süre sonra göz göre göre bir çevre felaketi yaşanacak. Yetkilileri defalarca uyardık ancak kimse bizim sesimizi duymuyor. Maden çalışması nedeniyle dere ve dereyi besleyen su kaynakları siyah renge döndü. Tüm bunlar yaşanırken Alagöz maden firması kapasite artırımı için ÇED Sürecine gitti ve şu an da patlamak üzere olan Atık Depolama Havuzunu 10 kat büyütmek istiyor.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/milletvekilinin-madenine-cevre-kirliligi-cezasi_205845.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!