Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

6. İÇMEK Uluslararası İç Mimarlık Eğitimi Kongresi

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Trakya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nün ortak olarak düzenlediği 6. İÇMEK Uluslararası İç Mimarlık Eğitimi Kongresi, 12 - 13 Aralık 2024 tarihlerinde çevrim içi olarak yapılacak. Özet teslimi için son tarih 16 Eylül 2024.

yapi.com.tr

Toplantılar

6. İÇMEK Uluslararası İç Mimarlık Eğitimi Kongresi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Aralık 2024
BİTİŞ TARİHİ: 13 Aralık 2024
YER: Çevrimiçi
DÜZENLEYEN:

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Trakya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü

WEB ADRESİ:

icmim.iku.edu.tr/tr/icmek

+ Ajandama Ekle

Kongre sunuş metninden:

Tasarım disiplinlerinden biri olarak iç mimarlık yeni sentezler üretmeye imkan veren çok boyutlu yapısıyla, ortaya çıktığı 20.yy başlarından itibaren gelişmekte ve dönüşmektedir. Profesyonel meslek edimine paralel olarak kurumsallaşan iç mimarlık eğitiminin farklı bilgi ve beceri türlerini içeren yapısı da çağın hızla gelişen ve değişen gerekliliklerine cevap verecek şekilde yapılandırılmaya devam etmektedir. İç mimarlık eğitiminin ana hedefi, öğrencilere yaratıcı düşünme becerisi kazandırmak ve onların pratik sorunları çözmede yaratıcı düşünme becerilerini kullanmalarını sağlamaktır.  Bu süreçte çözüm geliştirmek, iç mimarlığın bağlamı ve sorunların karmaşıklığı gereği, farklı disiplinlerle etkileşim içinde olmayı gerektirmektedir.  Bununla birlikte kaçınılmaz olarak kullanımı hızla yaygınlaşan çağdaş teknolojiler, diğer tüm tasarım disiplinlerinde olduğu gibi iç mimarlık eğitiminde de yaratıcı ve yenilikçi yeni yolların deneyimlenmesine imkan sunmaktadır.

İç mimarlık eğitiminin özünü, onu oluşturan ve oluşturacak kodları, onunla yaratılan işbirliklerini ve barındırdığı yaratıcı eylemleri akademik platformda tartışmaya açmanın önem taşıdığını düşünüyoruz.

İç mimarlık disiplini bağlamından kopmadan;

- Disiplinler arası bir eğitim anlayışı mümkün müdür?

- Dünden bugüne iç mimarlık eğitiminin değişim ve dönüşüm serüveni içinde tasarlama becerilerinin geleceği nedir?

- İç mimarlık hangi disiplinler ile işbirliği yapar ve bu eğitim sürecini nasıl etkiler?

- Yaratıcı düşüncenin özü ve diğer disiplinlerle ilişkisi nelerdir?

- Başka bir iç mimarlık tasarım eğitimi mümkün mü?

sorularını soruyoruz.

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Trakya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nün birlikte organize edeceği İÇMEK2024, bu yanıyla iç mimarlık eğitiminin özüne, onu oluşturan ve oluşturacak kodlara, işbirliklerine ve yaratıcı eğitim modellerine uluslararası düzeyde ışık tutmaya çalışacaktır.

Bu anlamda iç mimarlık eğitiminin tartışılması ve geleceğine yönelik çeşitli önerilerin sunulmasının hedeflendiği İÇMEK2024’ün teması “Code, Core, Collaboration and Creativity” olarak belirlenmiştir. İç mimarlık eğitiminde veya pratiğinde yer alan araştırmacıları “ICMEK2024 International Congress On Interior Architecture Education” ile iç mimarlık tasarım eğitiminin doğasını anlayarak günümüz gereksinim ve koşulları dikkate alınarak özgün, yaratıcı eğitim modelleri oluşturmak, deneyimleri tartışmak için sorgulamaya, düşünmeye ve üretmeye davet ediyoruz.

Doç.Dr. Derya ADIGÜZEL ÖZBEK (İstanbul Kültür Üniversitesi, Kongre Eş Başkanı) ve Doç. Dr. Armağan Seçil MELİKOĞLU EKE (İstanbul Kültür Üniversitesi, Kongre Eş Başkanı)

Kongre eş başkanlığını Doç.Dr. Derya ADIGÜZEL ÖZBEK ve Doç. Dr. Armağan Seçil MELİKOĞLU EKE’nin üstlendiği kongrenin bilim kurulunda iç mimarlıkta uluslararası akademik alanın önde gelen temsilcileri yer alıyor. İki gün çevrim içi olarak sürecek kongre kapsamında uluslararası düzeyde iç mimarlık eğitimine katkı vermiş önemli konuk konuşmacılar yer alacak.

Kongreye ait gelişmeler kongre sitesinden takip edilebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/6-icmek-uluslararasi-ic-mimarlik-egitimi-kongresi_205498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!