Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Burhaniye’ye Altın Madeni Tehdidi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Avunduk mahallesinde ormanlık alanda Koza Altın İşletmeleri tarafından altın madeni projesi yapılmak istendiği ortaya çıktı. Çevresinde zeytin ağaçları ve konutların yer aldığı proje, endişe yaratıyor.

yapi.com.tr
Burhaniye’ye Altın Madeni Tehdidi (Fotoğraf: AA)

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Avunduk mahallesinde, Koza Altın İşletmeleri AŞ tarafından 8 bin 167 hektarlık ormanlık alana yeraltı altın madeni işletmesi yapılmak isteniyor. Şirket projeyi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunarak çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Proje alanının bir bölümü Hazine arazisi olarak kayıtlı. Proje alanının çevresinde ise zeytin ağaçları ve konutlar yer alıyor. En yakın konut, sadece 560 metre mesafede bulunuyor.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Koza Altın İşletmeleri AŞ, projeyi yeraltı maden işletme yöntemi ile gerçekleştirmeyi planlıyor. Proje kapsamında ayda 18, yılda ise 210 patlama işlemi yapılacak. Bu patlamalarla 280 bin 454 ton cevher üretilmesi hedefleniyor. Çıkarılan cevher, şirketin Bergama’da bulunan Ovacık Altın Madeni’ne sevk edilecek. Projenin ömrü 10 yıl olarak öngörülürken bedeli ise 8 milyon 476 bin 613 TL olarak planlandı.

Çevresel ve toplumsal etkileri göz önüne alındığında, projenin gerçekleştirilmesi ciddi endişelere yol açıyor. Patlamaların ve madencilik faaliyetlerinin bölgedeki zeytin ağaçlarına, doğal yaşama ve yerleşim alanlarına zarar vermesi bekleniyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/burhaniyeye-altin-madeni-tehdidi_205737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!