Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaplandede Dağı’nda Maden İstenmiyor

Kaplandede Dağı’nın maden arama faaliyetlerine açılmasına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Akçakoca Belediyesi maden arama ruhsatının iptali için dava açarken yurttaşlar da “Madene hayır” dedi.

yapi.com.tr
Kaplandede Dağı’nda Maden İstenmiyor (Fotoğraf: BirGün)

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yöre halkı, ilçedeki Kaplandede Dağı’nın maden arama faaliyetlerine açılmasına karşı direnişi sürdürüyor. Köylüler ve yaşam savunucuları, Akçakoca’daki Kurukavak köyünün Kaplandede Dağı mevkiinde Ova Bahçe Tarım Hayvancılık Enerji Üretimi Sanayi A.Ş. isimli şirkete verilen altın madeni arama iznini haftalardır protesto ediyor.

BirGün’den Bilge Su Yıldırım’ın haberine göre; 5 Ağustos’ta madene karşı yan yana gelerek eylem yapan halk, dün de Akçakoca Belediyesi’nin öncülüğünde Atatürk Meydanı’nda bir araya geldi.

Belediyenin maden arama ruhsatı iptali talebiyle ilgili maden firmasına açacağı dava için meydandan Akçakoca Adliyesi’ne yürüyüş gerçekleştiren yurttaşlar, bir kez daha “Madene hayır” dedi.

Taşıdıkları pankartta Kazdağları’nın altın madeni arama faaliyetlerine açılmasının ardından geldiği çorak ve ağaçsız hâlin fotoğrafının üstüne “Kaplandede Dağı da böyle olmasın” yazan yurttaşlar, Belediye Başkanı Fikret Albayrak’a dava dilekçesini teslim ederken eşlik etti. Aynı zamanda Kurukavak ve Sarıyayla köylüleri, ayrıca toplu dava dilekçesi sunmak için hazırlıklara başladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaplandede-daginda-maden-istenmiyor_205846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!