Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aydınlı Muhtarlar Madene Karşı Birleşti

Aydın’ın Çine, Karpuzlu ve Söke ilçelerinde 91 milyon ton potasyum ve sodyum feldspat rezervi için "ÇED gerekli değildir" raporu alan maden şirketine karşı muhtarlar ve çevreciler raporun iptali için dava açtı.

yapi.com.tr
Aydınlı Muhtarlar Madene Karşı Birleşti

Aydın ilinin Çine, Karpuzlu ve Söke ilçelerinde Yeşilköy ve Karacahayıt Mahalleleri sınırında ki Gökbel Mevkii'nde Dinçler Madencilik’in planladığı Feldspat "Kırma Eleme Tesisi Projesi" için alınan "ÇED gerekli değildir" kararı köylüler ve Latmos Platformu üyelerinin sert tepkisine neden oldu. Aydınlı muhtarlar ormanları, zeytinlikleri ve göletleri yok edecek maden projesine dava açtı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Latmos Platformu üyeleri Prof. Doğan Kantarcı, Dr. Varol Aydın, Hukukçu Mehmet Çilsal, Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, Arkeolog Nezih Başgelen, Çavdar Eski Muhtarı İhsan Garagöz, Aktivist Serpil Çilsal, Dr. Hale Hepçimen, Basın Sözcüsü Kübra Yarar ile Yeşilköy ve Karacahayıt mahallelerinin muhtarları Aydın İdare Mahkemesi’ne giderek "ÇED gerekli değildir" raporunun iptali için dava açtı.

Açılan davanın ardından adliye önünde platform adına açıklama yapan Mehmet Kilis, Aydın köylerini bekleyen tehlikeleri ve raporun iptal edilme nedenlerini anlattı.

Kilis, “Her iki mahallenin yerel halkı, bağ bahçe işleri, zeytin ve çam fıstıkçılığı, hayvancılık ve arıcılık gibi geçim faaliyetleri yapmaktadır. Yeşilköy madenciler tarafından istila edilmişse de Karacahayıt Mahallesi'nin hukuk yollarına başvurması nedeniyle maden ocaklarının sayısı azalmıştır. 700 yıldır bölgede yaşayan halk, projenin toz, gürültü ve kirlilik yüzünden huzurlarını bozacağını ve sağlıklarını tehdit edeceğini bildiği için bu projeye karşıdır.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aydinli-muhtarlar-madene-karsi-birlesti_205750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!