Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elazığ’da Hazine Arazisine Bakır Madeni

Eti Bakır AŞ, Elazığ’da bakır madeni kurmak için kolları sıvadı. Projeye ilişkin inceleme değerlendirme komisyonu (İDK) 27 Ağustos’ta toplanacak.

yapi.com.tr
Elazığ’da Hazine Arazisine Bakır Madeni (Fotoğraf: AA)

Cengiz Holding’e ait şirketlerden Eti Bakır AŞ’nin Eskişehir Mihalgazi ve Tepebaşı’ndaki 509 hektarlık orman ve şahıs arazilerinden oluşan alanda yapmak istediği siyanürlü altın madeni gündemdeki yerini korurken şimdi de Elazığ için harekete geçildi. Şirketin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru değerlendirildi. Bakanlık, proje için 27 Ağustos’ta İDK’nin toplanacağını açıkladı. Toplantının ardından proje için nihai karar verilecek.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Eti Bakır, Elazığ Maden’deki 290.81 hektarlık hazine, orman, tarla ve şahıs arazilerinden oluşan alanda yeraltı bakır madeni kuracak. Çalışmalar kapsamında bölgeye hazır beton tesisleri, gölet ve patlayıcı madde deposu inşa edilecek.

Şirket, cevher çıkarma işlemini yeraltı madeninde yapacak. Ancak daha önceden iznini aldığı kalker ocağından da dolgu malzemesini karşılayacak. Alandan çıkarılan cevher, proje kapsamında kurulması planlanan flotasyon tesisinde zenginleştirilerek Eti Bakır’a ait Samsun veya Mazıdağı işletmelerine gönderilecek.

Projenin ömrü boyunca çıkarılacak cevher miktarı 32 milyon 855 bin ton olarak belirtildi. Şirket daha önce de bu proje için 350 hektarlık bir alanı belirlemişti. Ancak başka bir maden ruhsatıyla çakışma olduğundan dolayı alan 290.81 hektara küçültüldü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elazigda-hazine-arazisine-bakir-madeni_205786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!