Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul’un Suyuna Altın Madeni Tehdidi

2071 yılına kadar İstanbul’un su ihtiyacını karşılayacağı ileri sürülen Melen Barajına akan Melen çayının doğduğu bölgede altın arama çalışmaları başlatılıyor.

yapi.com.tr
İstanbul’un Suyuna Altın Madeni Tehdidi (Fotoğraf: AA)

İstanbul’un su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılaması planlanan Melen Çayı’nın koruma havzasında başlatılan altın madeni arama çalışmaları yöre halkının tepkisine neden oldu. Düzce’ye bağlı Akçakoca ilçesinin dağlık alanlarında gerçekleştirilmek istenen altın arama sondajlarına karşı halk mücadele başlattı.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; altın arama sondajlarına karşı Akçakoca Belediye Meclisinde gerçekleştirilen toplantıya ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri, dernek, platform üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yörede yapılacak bir altın madenciliğini çok ciddi çevresel sorunlara yol açacağını, sadece bölgenin değil İstanbul’da yaşayanların da içme suyunun risk altında olduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan kurum temsilcileri de altın madenine karşı birlikte hareket etmek gerektiğini belirtirlerken, toplantı sonunda bir eylemlilik takvimi ortaya koyma kararı alındı.

Altın arama ruhsat alanı İSKİ’nin Melen isale hattına 7 km uzaklıkta bulunuyor. Tamamı ormanlık alanda bulunan altın arama ruhsat alanı ayrıca bölgedeki diğer su kaynaklarına da çok yakın konumda. Ruhsat alanı Aktaş Şelalesine 5, Sarıyayla Barajına ve Şelalesine 3, şifalı suya ise 5 km uzaklıkta yer alıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-suyuna-altin-madeni-tehdidi_205540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!