Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hatay’da Rezerv Alan Tartışmaları Sürüyor

6 Şubat depremlerinde yıkılan Hatay’da rezerv alan tartışmaları sürüyor. Hatay Depremzede Derneği’nden konut sorununun aylar geçmesine karşın hâlâ çözülmemesine tepki var.

yapi.com.tr
Hatay’da Rezerv Alan Tartışmaları Sürüyor (Fotoğraf: BirGün)

6 Şubat depreminin üzerinden aylar geçmesine karşın depremzedelerin konut sorununa çözüm bulunmadı. Hatay Depremzede Derneği ve Deprem Dayanışma Derneği üyeleri de konutların teslimi ve rezerv sorunlarına ilişkin bir toplantı yaptı.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Hatay Depremzede Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Deveci, toplantıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Hatay’a dönüp baktığımızda yıkılmış bir kent var. Devlet, ‘Burayı yapabilmem için buraya el koymam gerekiyor’ diyor. Biz ise devlete ‘Sizden en doğal hakkımız olan barınma hakkını istiyoruz ve kalıcı konutlarımızı ücretsiz talep ediyoruz’ diyoruz. Bizim taleplerimiz karşı ise konutların akıbeti üzerine yapılan kapsamlı bir açıklama yok. Hatta çok ciddi bir belirsizlik var. ‘Mülksüzleştirme yok’ denilse de herhangi bir şekilde genelge açıklanmadı. Sadece sözlü olarak bakan, bakan yardımcıları bizi durdurup, ‘Güvenin’ diyor. Biz bu belirsizliğin son bulmasını istiyoruz.”

Hatay’da halk arasında ‘Rezerve evet’ ve ‘Rezerve hayır’ kutuplaşmasının olduğunu ve bunun için toplantılarına devam ettiklerini ifade eden Deveci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rezerve evet’ demek zorunda kalanlar genelde depremde evleri yıkılmış olanlar. Çaresizlikten, konutlarını istedikleri için mecburen ‘Evet’ diyor. ‘Rezerve hayır’ diyenler evleri az veya orta hasarlı olanlarla birlikte boş parsel sahipleri. Biz dernek olarak bu iki tartışmayla yürütülen mücadelenin eksik kaldığını ve bütünlüğün sağlanamadığını belirtiyoruz. Rezerv üzerinden, ‘evet ve hayır’ tartışması yürütmeden, sadece ortak taleplerimiz üzerinden sesimizi yükseltmemiz gerektiğini belirtiyoruz.”

Deveci ortak taleplerinden bazılarını şöyle sıraladı:

• Kalıcı konutlarımız ivedilikle ve ücretsiz verilsin.

• Rezerv alan içindeki az ve orta hasarlı binalarımız güçlendirildiyse yıkılmasın.

• Sözle değil yasayla belirsizlikler giderilsin.

• Süreç şeffaf yürütülsün.

• Ücretsiz verilmesi gereken konutları satacaksanız ne kadar borçlanacağımızı bilmek istiyoruz.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-rezerv-alan-tartismalari-suruyor_205078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!