Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rezerv Alana 72 Katlı Rezidans Yapılacak

Deprem toplanma alanlarının yetersiz oluşu ve sayıları artan yüksek katlı projelerle ilgili tartışmalar sürürken iktidara yakınlığıyla bilinen şirket, Şişli’de rezerv alan ilan edilen alanda 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapmaya hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Rezerv Alana 72 Katlı Rezidans Yapılacak

Şişli’de 10619 ada 3 parselde bulunan arazi, 2021’in ocak ayında rezerv alan olarak ilan edilmişti. İtirazlar sonucunda İstanbul 8. İdare Mahkemesi bakanlığın bu kararını iptal etti.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; arazi 8 Ağustos 2022’de ikinci kez rezerv yapı alanı ilan edildi ve iktidara yakın bir şirket tarafından 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alındı.

Şişli sakinleri de söz konusu projeye tepkili. Yurttaşlar “Şişli’nin rezidansa değil deprem toplanma alanına ihtiyacı var” yazılı pankartları ilçenin pek çok noktasına astı.

Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan, söz konusu araziye yapılması planlanan rezidansın Şişli’yi hem çevresel hem de kültürel nedenlerle olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Kaplan, söz konusu arazinin geçici deprem toplanma merkezi yapılmasını talep ettiklerini aktardı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rezerv-alana-72-katli-rezidans-yapilacak_201098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!