Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstinaf, Rezerv Alana Yönelik Kararı Bozdu

Samandağ’daki rezerv alana yönelik verilen kararı bozan İstinaf Mahkemesi, bilirkişi raporu dikkate alınarak karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

yapi.com.tr
İstinaf, Rezerv Alana Yönelik Kararı Bozdu (Fotoğraf: AA)

Adana Bölge İdare Mahkemesi, Samandağ’daki rezerv alana yönelik yürütmenin durdurulması talebinin reddi yönündeki kararı bozdu.

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre; Adana Bölge İdare Mahkemesi, Samandağ’ın “çarşı” olarak nitelenen merkezinin büyük bir kısmının “Afet Yasası” olarak bilinen 6306 sayılı kanun çıkmadan önce rezerv alan ilan edilmesine yönelik verilen yürütmenin durdurulması talebinin reddi kararına ilişkin itirazı değerlendirdi.

Mahkeme, rezerv alan ilan edilen bölge hakkında gerekçe raporunun düzenlenip düzenlenmediğinin araştırılarak ve bölgede yapılacak keşif ile bilirkişi incelemesi sonucunda düzenlenecek bilirkişi raporunun dikkate alınarak yürütmenin durdurulması istemi hakkında bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ve araştırma yapıldığını belirtti.

Yürütmenin durdurulması talebinin reddi kararında “hukuki isabet” görülmediğini belirten mahkeme, kararın kaldırılmasına ve dosyanın yeni karar verilmek üzere yerel mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istinaf-rezerv-alana-yonelik-karari-bozdu_205241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!