Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremzededen ‘Feragat’ İstediler

Rezerv sorunuyla mücadele eden Hataylılar şimdi de TOKİ kuralarından çıkan konutları istememesi halinde imzalayacağı feragatname ile hak kaybı yaşayacak. Avukatlar, feragatnamenin belirsizlikle dolu olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Depremzededen ‘Feragat’ İstediler (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinden sağ kurtulan depremzedelerin konut sorununa 18 aydır çözüm bulunamadı. Depremden en büyük hasarı alan Hatay’da rezerv alan sorunu giderek derinleşirken şimdi de afetzedelere, TOKİ kuralarından çıkan konutu istememesi halinde feragatname imzalatılmak isteniyor.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Hatay’da evleri rezerv alan içine alınan depremzedelere TOKİ kuralarından konut çıkmaya başladı. AFAD yetkililerinin rezerv alan ilan edilen yerlerin kuraya katılmayacağını kendilerine bildirildiğini söyleyen depremzedeler, konutları istemediğini kaydetti. İlgili kurumlara dilekçe yazarak süreci bildiren depremzedelere ise net bir bilgi verilmedi. Yeniden bilgi almak için başvuran depremzedelere bu kez ise AFAD yetkilileri feragatnamede bulunmasını istedi.

AFAD tarafından depremzedelerin imzalaması talebiyle iletilen feragatnamede “Deprem nedeniyle 7269 Sayılı Kanun ve ilgili tüm maddeler gereği hak sahipliğinde bulunduğum TOKİ ya da AFAD tarafından deprem nedeniyle yapılmış bulunan ve 03 Şubat 2024’te kurası çekilen ve adıma isabet eden hak sahipliğimden ve konut edinme hakkımdan ve kurada çıkan konuttan feragat ettiğimi bildiriyorum. Bundan sonra da çekilecek olan herhangi bir kura işlemine katılmak istemediğimi TOKİ ve AFAD tarafından bu depremle ilgili olarak rezerv alan sözleşmeleri tarafıma rezerve alanı hakkımı kullanmak istemediğimi ve tarafıma çıkacak rezerve alanı hakkımı kullanmak istemediğimi kabul ve beyan ederim” ifadeleri yer aldı.

Yurttaşlar, feragatnameyi imzalarsa hem konut hakkından hem de rezerv alandan hak kaybına uğrayacağı için tedirgin olduklarını söylerken avukatlar ise “Bu feragatname hukuken hak kaybına yol açacaktır, çok belirsiz” dedi. Yetkililere seslenen depremzedeler, şeffaf bir süreç yürütülmesi için çağrı yaptı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzededen-feragat-istediler_205731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!