Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adıyaman’da Rezerv Alan Tepkisi

Adıyaman’da birçok alanın rezerv alan kapsamına alınmasına tepki gösteren depremzedeler, kentin birçok noktasına “Burası deprem bölgesi, ganimet alanı değil” yazılı pankartlar astı.

yapi.com.tr
Adıyaman’da Rezerv Alan Tepkisi

İktidarın deprem bölgesindeki rant odaklı dönüşümünden Adıyaman da nasibini aldı. Kentin en eski mahallerinden Kapcami, Hocaömer, Yenipınar, Eskisaray mahalleleri ile Gölebatmaz Atatürk ve Harıkçı caddeleri başta olmak üzere birçok alan rezerv alan kapsamına alındı. Kent çarşısı da rezerv alan ilan edilen noktalar arasında bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; Avukat Ali Murat Bilgiç, karara itiraz ettiklerini söyledi. Kararın kentin en eski ve işlek caddelerini de kapsadığını söyleyen Bilgiç, “Bir dönüşüm yapılacağı ifade ediliyor ancak yurttaşın soruları karşılıksız kalıyor. Bu yasanın çıkış nedeni deprem olması halinde yıkılabilecek yerleri dönüştürmekti. Sağlam olan binalar var. Hafif hasarlı dedikleri binaları da yıkacaklar.” dedi.

Esnaf Gökhan Gence ise “Projenin rant için yapıldığı çok belli. 300 metrekare dükkana 50 metrekare teklif ediliyor. Ben hem hasarsız binamı yıktıracağım hem de borçlanacağım, kabul edilemez.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adiyamanda-rezerv-alan-tepkisi_205624.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!