Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rezerv Alandaki Sağlam Binanın Elektriğini Kestiler

Rezerv alan ilan edilen bölgelerde sağlam binalar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Hatay'da sağlam bina rezerv alan içinde bulunduğu için elektriği ve suyu kesildi.

yapi.com.tr
Rezerv Alandaki Sağlam Binanın Elektriğini Kestiler

Antakya’nın Esenlik Mahallesi’nde bulunan ve rezerv alan ilan edilen bölgenin içinde yer alan sağlam bina, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bilirkişinin sağlam raporu vermesine rağmen binada yaşayanlar, elektrik ve sularının kesilmesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Binada yaşlı, engelli ve bebeğin olduğunu söyleyen bina sakinleri, hukuki süreç devam ederken elektrik, su ve doğal gazlarının kesilmesine tepkili.

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre; Kentsel Dönüşüm Kanunu’nda rezerv alan tanımının değiştirilmesi, depremin yıkıma uğrattığı Hatay’da büyük mağduriyete neden oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayıyla Antakya ve Defne ilçelerinde birçok mahalle rezerv yapı alanı ilan edildi. Rezerv alanı nedeniyle birçok yurttaş mağdur olmaya devam ediyor. Onlardan biri de Esenlik Mahallesi’ndeki 4 katlı bina.

Binada hasar yok!
Bina rezerv alanı içinde yer alıyor ve yıkılma tehlikesi altında. Ancak binada yaşayanlar, yapılan incelemelerde binanın hasarsız olduğunun tespit edilmesine rağmen elektrik ve su kesintileriyle mağdur edildiklerini belirtiyor. Hatay 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından hazırlatılan bilirkişi kurulu raporunda ise binanın hasar durumuna ulaşılamadığına dair bilgi yer alıyor.

Bina sakini Fatma Balsever, evlerinin korunmasını istediklerini belirterek, “Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi için elektriğimizin, suyumuzun ve doğal gazımızın bağlanmasını talep ediyoruz. Başka bir yere gitmek istemiyoruz çünkü mevcut kiralar çok yüksek ve hasarsız ev bulmak imkansız.” dedi. Balsever, hukuki sürecin devam ettiğini ve yetkililerden destek beklediklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rezerv-alandaki-saglam-binanin-elektrigini-kestiler_205650.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!