Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Malatyalı Depremzedelerin Rezerv Alan İsyanı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde rezerv alan istemeyen vatandaşlar bir araya gelerek duruma tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Malatyalı Depremzedelerin Rezerv Alan İsyanı (Fotoğraf: ANKA)

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin büyük hasar bıraktığı Malatya’da rezerv alan ilan edilen mahallerde çalışmalar başladı. Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde vatandaşlar mahallelerinin rezerv alana girmesine tepki gösterdi.

ANKA’da yer alan habere göre; İnönü Caddesi’nde bulunan alışveriş merkezi önünde toplanan Kiltepe Mahallesi sakinleri, mahallelerinde rezerv alan çalışması istemediklerini yaptıkları basın açıklaması ile duyurdu.

Kiltepe Mahalle sakinlerinden Aliseydi Polat duruma tepki göstererek şunları söyledi:

“Mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğu rezerv istemediği takdirde bu rezerv alanın kaldırılacağı söylendi. Biz de bunun üzerine mahallemizde rezerv alana giren bölgelerde imza toplayıp istemediğimizi açık şekilde belirttik. Gönderdiğimiz dilekçe ve imzalar azınlık olarak belirtildi.

Kiltepe Mahallesi bin 400 hane olabilir, eğer siz istemeyen kişileri bin 400 hane üzerinden hesap yaparsanız evet azınlığız. Fakat Kiltepe Mahallesi’nin bin 400 hanesi rezerv alan değil ki. Bunu neden baz alıyorsunuz? Kiltepe Mahallesi’nde rezerv alan ve arsa sayısı 200 civarı. Bu 200 hanenin yüzde 90’ı rezerv alan istemiyor. Zaten bununla ilgili dilekçe ve imzalarımızı gönderdik. Bizim şahsımız, adımıza tapulu olan yerlerimiz. Biz bunu satmak istemiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız.”

"Yeniden bir borçlanma içine girmek istemiyoruz"
Diğer bir mahalle sakini oln Doğan Tunç ise rezerv alan uygulamasının hukuka aykırı olduğunu, vatandaşın tapulu malından vazgeçmeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Biz Kiltepeli olarak kesinlikle rezerv alan istemiyoruz. Bahçeli evlerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Hafif hasarlı evlerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Biz gidip konteynerlerde 2 yıl kalmak istemiyoruz ve yeniden bir borçlanma içine girmek istemiyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/malatyali-depremzedelerin-rezerv-alan-isyani_205843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!