Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Malatya’da Rezerv Alan İsyanı

Malatya’da esnaf, konteyner verilmeden rezerv alanında yıkımlara başlanması ve elektriklerin kesilmesini protesto etti.

yapi.com.tr
Malatya’da Rezerv Alan İsyanı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkıma uğrayan Malatya’da rezerv alan içerisinde bulunan Kışla Caddesi’nde yıkım çalışmaları bir süre önce başladı. Kışla Caddesi’nde esnaf, kendilerine konteyner verilmeden yıkımlara başlanılması ve elektriklerinin kesilmesi üzerine caddeyi kapatarak eylem yaptı.

ANKA’da yer alan habere göre; cadde üzerinde kuaförlük yapan Hasan Türkoğlu, “Konteynerlerimiz teslim edilmeden elektriklerimiz kesildi. Konteynerlerimiz teslim edilsin, taşınalım sonra elektrikler kesilsin. Ne konteynerler teslim edildi ne iş yerleri tahliye edildi. Maalesef böyle bir rezalet yaşıyoruz.” dedi.

Elektriklerin kesilmesinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren esnaf Ahmet Erbaş ise şunları söyledi:

“Benim dükkânımda 2-3 milyonluk mal var bozulmaya başladı. Bunun sebebi kim? Polis memurlarından bir tutanak tutmalarını rica ettim. Biz mağduruz, iş yerlerimizdekiler milli servet. Bozulacak her üründen buradaki herkesin mesuliyeti var. Mahkeme kararımız var ama şu an Anayasa Mahkemesi’ni reddediyorlar. Ben 'yürütmeyi durdurma kararı' aldım, kanun bilen bir insanım. Yaptıkları şey yanlış, polis memurları Anayasa Mahkemesi’ni reddediyor. Bu yaptıkları kanunsuz, hukuksuz. Elektriğimizi açın. Bize gelip, 'Elektriğinizi keseceğiz' demediler. Bizi mağdur ettiler, şu an çok mağduruz. TEDAŞ’tan bize hiçbir bilgi gelmedi. Faturamı da ödedim, bir kuruş borcum yok.”

“Rezerv alanı diye malımıza el koyuyorlar"
Esnaf Yusuf Alataş ise mülkiyet haklarının ellerinden alındığını ifade ederek, “Rezerv alan diye malımıza el koyuyorlar. Bir nevi çöküyorlar. Elimizde 'yürütmeyi durdurma kararı' var. Bugün gelip elektriğimizi kestiler. Birileri emir veriyor fişi çekiyorlar. Bu kadar esnafa, memura yazık değil mi? Memurla esnafı niye karşı karşıya getiriyorlar. Cumhurbaşkanımız, 'Biz hizmetkâr olmaya geldik' diyor ama şu anda bizi yönetenler, bize zulmediyor. Benim ne hakkım var yol kapatmaya ama şu anda bu yolu kapatmaya mecburum, sesimi kimse duymuyor. Ey Murat Kurum sen bunun hakkını ödeyemezsin.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/malatyada-rezerv-alan-isyani_205415.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!