Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5. Kahraman: Manhattan




Uyumayan Şehir: Manhattan Dizinin yapımcılarından Darren Star’a göre Manhattan kenti dizinin her zaman beşinci karakteri olmuş. Star, Manhattan gece hayatı kültüründe, her gün aynı restoranda yemek yeme ya da her akşam aynı barda içki içme gibi tipik özelliklerin bulunmadığını söylerken, kenti içinde yaşayanların normal hayatlarında çok kullanmalarından ötürü, kentin artık “onların oturma odası” gibi olduğunu ve bu durumu diziye yansıttıklarını sözlerine ekliyor. Bu nedenle dizinin yüzde 40'ından fazla bir bölümü dış mekanlarda çekiliyor. Diziyi hem New York’luların hem de New York’ta yaşamayanların bu derece sevmelerinin sebeplerinden biri olarak Star, dizinin Manhattan kentinin uyumayan halini yansıtabilmesine bağlıyor. Star ayrıca dizinin resmi kitabında, “dizi kahramanlarının moda anlayışları, bitmek bilmeyen maceraları, Manhattanesk romantizm anlayışları ile Sex and the City dizisinin Manhattan dışında dünyanın başka hiçbir yerinde çekilemeyecek” bir hale gelmesini sağladığını söylüyor. Manhattan’ın sokaklarında her gün binlerce yeni etkinlik ve olay olduğunu dile getiren Star, “Carrie karakteri eğer başka bir yerde yaşasaydı evinden hiç çıkmaz ve geleceğin ona ne getireceğini bilemezdi. New York’un canlılığı kentin temsiline güçlü bir şiirsellik katıyor” diyor. Yazarların bu nedenle şehirde olan ilginç olaylardan yola çıkarak hikayelerini oluşturduklarını anlatan Star, üçüncü sezonun on sekizinci bölümünde Samantha’nın tartıştığı transeksüellerin ya da Carrie’yi geceleri uyutmayan kargaların gerçekten de Manhattan’da yaşanan olaylara dayanarak yazıldığını belirtiyor. Dizinin bir diğer yapımcısı Michael Patrick King ise Manhattan kentinin içinde iyi veya kötü herşeyin olduğu “sürekli çalışan kaotik bir motor” olduğunu ve bu nedenle dizi karakterleri için bulunmaz hikayeler yarattığını vurgulayarak, Darren Star’ın görüşlerini destekliyor.

Old Town Bar
Manhattan kentini çoğu diğer dizi veya filmin yaptığı gibi turistik mekanlarından ziyade, onu gerçekten temsil ettiklerine inandıkları otantil mekanlarda çekmeyi amaçladıklarını belirten görüntü yönetmeni Jeremy Conway, “biz insanlara otantik New York’u göstermek istiyoruz; çünkü karakterlerimizin içinde yaşadıkları şehir aslında o.” Aşağı Manhattan’daki Old Town Bar gibi gerçek tarihi mekanlarda çekimler yapan dizi ekibi, bu mekanlar içindeki gerek aynalar gerek oturma takımları gibi tarihi değeri olan “dekor”lara zarar vermemek için de oldukça uğraşıyorlar. Dizinin kitabında verilen bilgilere göre dünya üzerinde en zor çekim yapılabilecek yedi mekandan -bunlar film yapımcılığının Everest’i olarak kabul ediliyor- beşinde Sex and the City başarılı çekimler gerçekleştirdi. Ünlü bir otel, bir stadyum, Times Square, bir feribot ve bir gökdelen...
The Plaza Hotel
BİR OTEL New York’un ünlü The Plaza Hotel’inde ikinci sezonun yedinci bölümü için iç mekan çekimi yapmayı başaran dizi ekibi ayrıca The Plaza Hotel’in dışını da mizansenine çok çeşitli defalar kattı. Bunlardan en akılda kalanı, Sydney Pollack’ın 1973 yapımı The Way We Were filmine gönderme yapılan Emmy adayı “Ex and the City” bölümüdür. Mr. Big’in The Plaza Hotel’indeki nişanının ardından Carrie ve Mr. Big’in otel önünde karşılaşırlar ve Carrie Mr. Big’e kendisini hiçbir zaman anlamadığını ve anlayamayacağını Barbara Streisand ve Robert Redford’ın replikleriyle söyler.
”Take Me out to the Ballgame” (Sezon: 2 Bölüm: 1)
BİR STADYUM İkinci sezonun ilk bölümü olan “Take Me Out on a Ball Game”, aslında Bronx’taki Yankee Stadyumu’nda çekildiği izlenimini verse de Yankee Stadyumu’nun yaklaşık iki katı büyüklüğünde olan Queens’teki Ulusal Tenis Kortu (UST Natıonal Tennis Court)’ta çekilmiştir.
Times Square
TIMES SQUARE Üçüncü sezonun on beşinci bölümü “Hot Child in the City”, Times Square’in gece görüntüleri ve neon ışıklarının altında gerçek mekan kullanımı ile çekilmiştir. Aynı şekilde beşinci sezonun birinci bölümü "Anchors Away"’ de, her sene Amerikan Donanması’nın New York limanına yanaştığı ve Fleet Week (Donanma Haftası) olarak adlandırılan haftada, Times Square civarındaki partiye giden Carrie ve arkadaşlarının Times Sqaure görüntüleri yer almıştır.
Staten Island Feribotu
BİR TEKNE Staten Island kentini Manhattan’a bağlayan bir toplu taşıma aracı olan Staten Island Feribotu'nun dizi karelerini doldurduğu bölüm üçüncü sezonun ilk bölümü olan "Where There's Smoke..."’tur. Feribotta yapılan çekimlerde oldukça zorlanıldığını anlatan Jeremy Conway, bir dizi için bu kadar zor ve tercih edilmeyen mekanlarda başarılı çekimler gerçekleştirmenin oldukça gurur verici olduğunu sözlerine ekler. BİR GÖKDELEN Dördüncü sezonun on üçüncü bölümü olan “The Good Fight”’ın en dikkat çeken yanı Samantha ve Richard’ın bir gökdelenin üzerindeki sahnesiydi. Aşkı hastalık olarak gören ve hayatını tek gecelik ilişkiler formatında yaşamaya çalışan Samantha kendi tanımıyla “aşk hastalığına tutulmuş” olmadığını dizide ne kadar iddia etse de, dizinin resmi kitabında o bölüme dair şunları dile getiriyor: Cattrall:” Gökdelen sahnesinde Samantha’nın kontrolü elinde tutmaya çalıştığını görüyoruz ancak kendisinden daha güçlü biri gelip ipleri onun elinden alıyor ve Samantha bununla mücadele ediyor.” Sahnenin bir diğer yıldızı James Remar, Richard Wright karakteri ve gökdelen sahnesi ile ilgili şunları söylüyor: Remar: “Gökdelen sahnesi benim oynamaktan en çok zevk aldığım sahne oldu. Çok güzel ve açık bir Manhattan gecesinde çekilen sahnede ilk olarak Dünya Ticaret Merkezi’nin mizansene dahil olmasını düşünmüştük ama sonra dijital olarak kuleler görüntüden çıkarıldı. Seyircilerin içinde buruk bir hüzün sağlama amacı güden sahne de bir de kulelerin görülmesi zaten ikili arasında oluşan yoğun duysallığı daha başka bir boyuta çekecekti ve bunu yönetmenler tercih etmediler. Ancak o gece biz rolümüzü oynarken Dünya Ticaret Merkezi hala oradaydı, o muhteşem ufuk çizgisiyle Manhattan ayaklarımızın altındaydı, iyi yazılmış bir bölüm senaryosu ve iyi oyunculukla da birleşince sahne bence olağanüstü oldu."


http://www.yapi.com.tr/haberler/5-kahraman-bmanhattan-b_95436.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!