Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yol İhaleleri Düşük Fiyattan Verilip Sonra Yükseltilmiş

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol ve köprü gibi işlerde bazı fiyatları önce düşük gösterdiği, sonra ise yükselttiği Sayıştay raporuyla ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Yol İhaleleri Düşük Fiyattan Verilip Sonra Yükseltilmiş (Fotoğraf: AA)

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün müteahhitlere ihale ettiği köprü ve yol gibi bazı işlerin bedellerini piyasa fiyatlarından daha düşük belirleyerek sözleşmeye eklediği ancak daha sonra gerçek yüksek fiyatları uyguladığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2023 hesaplarını incelerken söz konusu hatayı ortaya çıkaran Sayıştay, kamunun zararına olan bu durumun düzeltilmesini talep etti.

Sayıştay Karayolları Genel Müdürlüğü raporunda, “Yapılan incelemede, idare tarafından ihalesi yapılan bazı yapım işlerinde yeni birim fiyatı tespit edilen iş kalemlerinin piyasa araştırmalarındaki faturalarında, fiyatın düşük miktarlar üzerinden tespit edilerek sözleşmeye dahil edildiği ancak uygulamada yapılan imalat miktarlarının yüksek olduğu görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

Bu durumun düşük miktarlar üzerinden fiyatın tespit edilmesi sonucu belirlenen rayicin yüksek olmasına yol açabileceğinin belirtildiği raporda, ayrıca yeni iş kalemleri için projesine göre bir imalat miktarı belirlenmediği için iş kalemlerine ait birim fiyatın revize edilemediği bildirildi. Sayıştay, fiyatı düşük yazılan işlerin gerçek fiyatlarının belirlenerek sözleşmeye düzeltilmiş olarak yazılmasını da istedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yol-ihaleleri-dusuk-fiyattan-verilip-sonra-yukseltilmis_206425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!