Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hacı Ömer Apartmanı Davası Görüldü

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta 69 kişinin hayatını kaybettiği Hacı Ömer Apartmanı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 2 Ekim günü görüldü.

yapi.com.tr
Hacı Ömer Apartmanı Davası Görüldü Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş'ın Şazibey Mahallesi'ndeki Hacı Ömer Apartmanı 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Enkaza dönen binada 69 kişi yaşamını yitirdi. Anka'dan Mehmet Oflaz2ın haberinne göre; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Hacı Ömer Apartmanı'nı yapan kooperatifin yönetim kurulu üyeleri; Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz, Çetin Kurt, İsmet Koyuncular ve Süleyman Kemal Duyar hakkında, "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan hazırlanan iddianame, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Hacı Ömer Apartmanı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 2 Ekim günü Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık Tevfik Tepebaşı, "Her yönetici yönettiğinden mesuldür. Yöneticiler teknik eleman değildir. Bir işten anlamayan o işten sorumlu tutulamaz. Bu inşaat baştan sona ruhsatlıdır. Son olarak belediye denetlemiştir. Biz de ailecek 7 sene bu evde oturduk. Bilirkişi raporunda depremin gücünün yönetmelikte belirlenen ivmelerin çok üstünde olduğu belirtilmiştir. Dolayısıyla depremin binayı yıktığı açıklanmıştır. Ben devlet memuruyum, müteahhit olamam" dedi.

Duruşma 6 Aralık 2024 tarihine erteledi.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haci-omer-apartmani-davasi-goruldu_206475.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!