Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ArXellence 3: Çevreyi ve Tarihsel Belleği Korumak

Alumil’in düzenlediği ödüllü mimari fikir yarışması ArXellence 3’te başvurular 11 Kasım 2024’e dek devam ediyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

ArXellence 3: Çevreyi ve Tarihsel Belleği Korumak ArXellence 3: Çevreyi ve Tarihsel Belleği Korumak
SON BAŞVURU TARİHİ 11 Kasım 2024
DÜZENLEYEN

Alumil

WEB ADRESİ

https://www.alumil.com/arxellence3

+ Ajandama Ekle

Alumil önderliğinde düzenlenen ArXellence 3'ün resmi açılış töreni geçtiğimiz Haziran ayında Atina’da gerçekleşti. Uluslararası boyutta düzenlenen yarışma; Papazlık Adası’nın (Gyaros) tarihsel belleğinin disiplinler arası mimari fikirler geliştirilerek muhafaza edilmesine, özel çevresel niteliklerinin tanıtılmasına ve korunmasına odaklanıyor. 11 Kasım 2024’e kadar başvuru kabul eden ArXellence 3; birinciye 40.000€, ikinciye 20.000€, üçüncüye 10.000€ olmak üzere toplam 70.000€ ödül vadediyor.

Açılışta Alumil'in Başkanı ve CEO'su George Milonas’ın yaptığı konuşmada ArXellence’ın varoluş gerekçeleri ve bunun gibi girişimlerin toplum için ne kadar hayati olduğunun altı çizilirken, etkinlik paydaşlarından AEGEAS'ın kurucusu Martinos’un konuşmasında benzer girişimlerin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Sürdürülebilirlik ve Çevreye Duyarlılığın Önemi Vurgulandı

Etkinlikte, eski Yunanistan Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda bir akademisyen olan Pavlopoulos, " Avrupa Birliği İklim Krizi ile Karşı Karşıya" konulu bir konuşmayla Avrupa'nın bu alanda inisiyatif alması ve liderlik etmesi gerektiğini vurgularken, gerçekleştirilen panel tartışmalarında "Yarının Toplumlarını İnşa Etmek: Avrupa Perspektifi ve Uluslararası Perspektif" başlığı altında Avrupa’da ve uluslarası düzeyde sürdürülebilirlik uygulamaları ve sürdürülebilir inşaat konuları tartışıldı. İkinci paneldeyse "Yunanistan’da Uygulama" başlığıyla Yunanistan'ın sürdürülebilirlik konularıyla nasıl başa çıktığı ve bu alanda nelerin değişebileceği üzerine derin tartışmalar gerçekleşti. Sunumlar, ArXellence 3 yarışmasının gereklilikleri ve katılımcıların neleri dikkate almaları gerektiği hakkında yapılan kısa bir açıklamayla sona erdi.

ArXellence 3 Yarışması Hem Tarihe Hem de Çevreye Sahip Çıkıyor

ArXellence 3'te yarışma alanı olarak seçilen Papaz Adası’nın; binlerce Yunan vatandaşının iç savaş ve iç savaş sonrası yıllarda ve cunta döneminde siyasi sürgün yeri olarak kullanılmasıyla, hapsedilenlerin gördüğü baskı ve maruz kaldıkları olumsuz koşullarla karanlık bir geçmişe sahip olması nedeniyle, Yunanistan için temsil ettiği karanlık dönemin yanı sıra, büyük bir doğal zenginliğe sahip. Papazlık Adası, 2011 yılında Avrupa "Natura 2000" ağına dahil edilmiş olup 2019 yılındaysa “Deniz Koruma Alanı” olarak ilan edilmiştir. Akdeniz foku Monachus Monachus’un toplam nüfusunun %12'sine ev sahipliği yapan adanın deniz tabanının %30'undan fazlasını benzersiz mercan oluşumları ve Posidonia çayırları kaplamaktadır.

Yarışmanın katılımcılar tarafından mutlaka dikkate alınması gereken iki ana gereksinimlerinden ilki; adada hapsedilen, işkence gören ve acı çeken insanlara ithaf edilen bir müze oluşturulması olup ikincisiyse Akdeniz bölgesinde çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik stratejilerini teşvik edecek bir Araştırma Merkezi'nin geliştirilmesidir. Katılımların 11 Kasım 2024’e kadar devam edeceği ArXellence 3 yarışması dünyanın dört bir yanından mimarlara kapılarını açıyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/arxellence-3-cevreyi-ve-tarihsel-bellegi-korumak_205732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!