Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kazdağları’nda Feldsplat Madeni için Bilirkişi Keşfi Yapıldı

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan, “Biz feldsplat çıkarılacağını beyan eden şirketlerin asıl hedefinin altın madeni açmak olduğuna inanıyoruz” dedi.

yapi.com.tr
Kazdağları’nda Feldsplat Madeni için Bilirkişi Keşfi Yapıldı (Fotoğraf: BirGün)

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Yanıklar Mahallesi’nde Cengiz Holding'in kurmak istediği maden ocağı davasında bilirkişi keşfi yapıldı. Truva Bakır Madencilik A.Ş.’nin feldsplat maden ocağı için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı sonrası karşı dava açan yöre halkı da alandaydı.

BirGün’den Bahar Gönül’ün haberine göre; Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan, madenden Akıncı deresi ve tarım alanlarının zarar göreceğini anımsatarak, “Biz feldsplat çıkarılacağını beyan eden şirketlerin asıl hedefinin altın madeni açmak olduğuna inanıyoruz.” dedi.

TEMA Vakfı’nın da projeye karşı dava açtığını belirten Doğan, şunları söyledi:

“Bu projenin ‘Halilağa’ adlı 2000’li yılların başından bu yana teknik raporları hazırlanan büyük bir projenin parçası olduğunu iddia ediyoruz. Bütün maden şirketleri öncelikle felsplat, kuars gibi madenleri beyan ederek işe başlıyor. Çalışma iznini, işletme iznini alıyor alana yerleşiyorlar. Ondan sonra gerçek projelerini ortaya çıkartıyorlar. Dava ettiğimiz ruhsat numarası zaten daha önce hazırlanmış olan teknik raporda da numarası geçen bir ruhsat. Yani bir altın, bakır projesinin parçası.”

Doğan “Bazen bilirkişi raporları bizim lehimize de gelse mahkemeler aleyhte karar verebiliyor. Mahkemede kazanmamız lazım, umudumuz var ancak tabii hukuk sisteminin geldiği noktada bir şey diyemiyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kazdaglarinda-feldsplat-madeni-icin-bilirkisi-kesfi-yapildi_206019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!