Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hakkını Arayan Vatandaşa Büyük Fatura

Depremle yerle bir olan kentlerden Hatay’da yurttaşlar beton santralleri ve taşocaklarına karşı mücadele ediyor. Hukuksal yollara başvurarak dava açan yurttaşlara, bilirkişi incelemesi için 75 bin TL ödenek çıkarıldı.

yapi.com.tr
Hakkını Arayan Vatandaşa Büyük Fatura (Fotoğraf: ANKA)

6 Şubat depremlerinin en büyük hasar verdiği Hatay’da onlarca beton santrali ve ÇED gerekli değildir kararı alınan 60’a yakın taş ocağı bulunuyor. Kentte kurulması planlanan ve faaliyete geçen santraller ile taş ocakları ise yerleşim alanlarına, okullara özellikle tarım alanlarına çok yakın.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Defne ilçesi Döver Köyü’nde depremin ardından bir taş ocağı kuruldu. Valiliğin açtığı taş ocağına ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Taş ocağının 300 metre uzağına ise afetzedeler için konutlar yapıldı. Bölgeye zehir saçan taş ocağına karşı bölgede arazisi olan depremzedelerin Avukatı Ecevit Alkan dava açtı. Davanın ardından Hatay 3. İdare Mahkemesi tarafından resmi yazı gönderilerek keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacağı belirtildi.

Toplam 75 bin TL ödenek çıkarıldığı kaydedilen belgede şu ifadeler kullanıldı: “Bilirkişi giderlerine karşılık olarak 40 bin TL bilirkişi avansı yatırılmış olup keşif ve bilirkişi işlemleri için bu tutarın yeterli olmadığı anlaşıldığından 35 bin TL ek bilirkişi avansının bizzat mahkememiz Yazı İşleri Müdürlüğü veznesine ödemesini ya da UYAP sistemi üzerinden tamamlanması suretiyle en geç 7 gün içinde belirtilen bilirkişi masrafının belirtilen şekilde tamamlanması hususu tebliğ olunur.”

Ecevit Alkan, istenen ücrete tepki göstererek “Aslında yan yana iki taş ocağı bulunuyor ve ‘ÇED gereklidir’ denilmesi gerekiyor. Bu davayı ben açtım ve 40 bin TL ödedim. 35 bin daha isteniyor. Bu koşullarda sıradan bir vatandaş hakkını nasıl arayacak?” diye sordu.

Bir depremzede de faturanın her zaman yurttaşa kesildiğini vurgulayarak “Amaç vatandaş dava açmasın. Taş ocağının saçtığı zehir bariz görünüyorken işi yokuşa sürmekten başka şey değil.” diye tepki gösterdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hakkini-arayan-vatandasa-buyuk-fatura_206220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!