Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

186 Milyon TL Harcanan Millet Bahçesinde Fidanlar Kurudu

Edirne Söğütlük Kent Ormanı’nda 186,6 milyon TL maliyetle yapılan millet bahçesi için dikilen fidanlar birer birer kurudu. Açılışı yapılmayan millet bahçesinden çekilen görüntüler, “kamu kaynaklarının çöpe atıldığını” bir kez daha gözler önüne serdi.

yapi.com.tr
186 Milyon TL Harcanan Millet Bahçesinde Fidanlar Kurudu

Edirne’de “Söğütlük” olarak da bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı’nda Eylül 2022’de millet bahçesi yapılması gündeme geldi. Millet bahçesinin yapımına yönelik gerçekleştirilen 212 milyon TL’lik ilk ihale, “alanın orman vasfını koruduğu” gerekçesiyle yargı tarafından iptal edildi. TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihale sonuçlanmadan bölgede inşaata başlandığı da öğrenildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; proje, TOKİ tarafından yenilenerek ikinci kez ihaleye çıkıldı. Millet bahçesinin yapımına yönelik ikinci ihale de 186 milyon 600 bin TL’ye sonuçlandı. Kasım ayında çalışmaların tamamlanması ve açılışının yapılması öngörülen millet bahçesinden çekilen güncel görüntüler ise “Bu kadarı da olmaz” dedirtti.

Açılışı dahi yapılmayan millet bahçesinin içine dikilen fidanların kuruduğu görüldü. CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, yaşananlara tepki gösterdi. Söğütlük Kent Ormanı’nın Edirne için önemli olduğunu vurgulayan Yazgan, şunları kaydetti:

“Kentin simgelerinden birini, iktidarın seçim yatırımına oyuncak ettiler. Bir ormanı, bahçeye dönüştürmeyi maharet saydılar. Ormana diktikleri fidanlara bakmayı dahi beceremediler. ‘Yatıp yuvarlanmak’ için bir kentin ormanını seçim malzemesi gibi gördüler. Gelinen nokta ortada. Beton aşkları yüzünden proje iptal edilmişti. Yargı, ormanımızı korumuştu. Betondan vazgeçmediler. Dikmekle övündükleri fidanları dahi yeşertemediler.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/186-milyon-tl-harcanan-millet-bahcesinde-fidanlar-kurudu_206168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!