Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kazdağları’nda Bir Madene Daha Onay Verildi

Kazdağları’nda bir maden için daha onay alındı. Orman ve tarım alanı olan ve köyün dibine yapılacak maden ocağında dinamit sesleri yükselecek.

yapi.com.tr
Kazdağları’nda Bir Madene Daha Onay Verildi (Fotoğraf: AA)

Ülkenin oksijen deposu olmasına rağmen yüzde 79’u maden şirketlerine ruhsatlı Kazdağları’nda yeni bir projeye daha onay verildi. Böylece, bölgede 605 hektar büyüklüğünde ruhsat alanına sahip Cengiz Holding’in aynı ilçedeki maden projesi sayısı 3 oldu.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; ülkenin en zengin ekosistemine sahip Kazdağları’ndaki ekolojik tahribat sürüyor. Belli şirketlerin adeta parsellediği Kazdağları maden şirketleri tarafından delik deşik edilmiş durumda. Son verilenen çevresel etki değerlendirme (ÇED) kararıyla Kazdağları’na bir hançer daha vurulacak.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi sınırlarında Halilağa Altın-Bakır Madeni ile kuvars ocağı bulunan Cengiz Holding’e bağlı Truva Bakır Madeni İşletmeleri AŞ, feldspat ocağı açmak için başvuru yaptı. Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü daha önce iki projesine onay verdiği şirketin, üçüncü maden ocağına da ÇED gerekli değildir kararı verdi. Bölgeyi adeta kuşatan şirketin 605,32 hektar büyüklüğünde maden ruhsatı bulunuyor.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, Bayramiç’in Yanıklar köyüne açılmak istenen maden ocağı için 9 milyon 500 bin TL harcanacak.

Her maden şirketinin yaptığı gibi ilk süreçte alanı küçük tutarak projeyi hazırlayan Truva Bakır’ın ileride kapasite artışıyla alanı büyütmesi bekleniyor. 6,05 hektarlık alanda faaliyet gösterecek şirket, üretim kapasitesinin artırılması durumunda yeniden başvuru yapılacağını belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kazdaglarinda-bir-madene-daha-onay-verildi_204833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!