Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişli Etfal’e 3 Yıldır Bir Çivi Çakılmadı

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2021’de Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’deki binalara taşınan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi hâlâ yenilenmedi.

yapi.com.tr
Şişli Etfal’e 3 Yıldır Bir Çivi Çakılmadı (Fotoğraf: AA)

İstanbul Şişli’de 122 yıl hizmet veren 600 yataklık kapasiteye sahip Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2021 yılında Sarıyer- Çayırbaşı ve Seyrantepe’deki iki farklı binaya taşındı. Boşaltılan binada nükleer tıp ve radyasyon onkolojisi bölümü ile il sağlık müdürlüğünün bazı ek bölümlerinin hizmetlerini sürdüğü belirtildi.

Bölge halkı ve sendikalar, boşaltılan hastane binasına 3 yıldır hiçbir şey yapılmadığını belirterek "Burada büyük bir belirsizlik hakim. Hastalar mağdur. Hastane binası bir an önce yerinde dönüştürülüp, depreme dayanıklı hale getirilmeli ve hizmete açılmalı." dedi.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; Şişli halkının ‘yerinde dönüşüm’ çağrılarına rağmen Şişli Etfal’in taşınması ve sonrasında başlayan kaos sürüyor. Seyrantepe ve Sarıyer’in ulaşım açısından zorluğu, her iki hastane arasında mekik dokumak zorunda kalan yurttaşların isyanı her geçen gün daha da büyüyor.

Şehrin mekezindeki hastanenin boşaltılmasının ardından hastaların büyük kısmının Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne yönlendirilmesi buradaki yoğunluğun da artmasına yol açtı. Uzun süredir hastanenin yerinde kalması için mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması’ndan Evin Doğu, hastanenin boşaltılmasına karşın yıkılmadığını ve yenilenmediğini söyledi. Hastanenin akıbetine ilişkin uzun süre eylemler yaptıklarını anımsatan Doğu, "Burası hastane olarak kalacak deniyor ama bir çalışma yok, belirsizlik hakim" diye konuştu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Temsilcisi Rasim Araz ise “Buraya yeniden hastane yapılacak deniyor ama ne zaman olacak bir bilgimiz yok. Tapu sahipleri ‘burasını sağlık tesisi dışında kullanamazsınız’ diye dava açmıştı. Kazanılmış, hâlâ belirsizlik var.” dedi.

Hastanenin Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ilçelerindeki hastalara hizmet verdiğini, şu an da çok sayıda hastanın mağdur olduğunu kaydeden Araz, “3 yılda bir adım atılmaması bizi endişelendiriyor. Burası birilerinin iştahını kabartıyor. Tepkiler olmasaydı çoktan burası otel, rezidans gibi yapılırdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisli-etfale-3-yildir-bir-civi-cakilmadi_206174.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!