Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seramik Şirketi Madenini Orman ve Mera Alanına Genişletmek İstiyor

Muğla ve Aydın’da orman nüfusu tehdit altında. Yıllar önce 24.26 hektarlık alan için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alan seramik şirketi, alanını genişletecek.

yapi.com.tr
Seramik Şirketi Madenini Orman ve Mera Alanına Genişletmek İstiyor (Fotoğraf: AA)

Yaz aylarında yaşanan yangınlar ve madencilik çalışmaları nedeniyle Muğla ve Aydın’da orman nüfusu tehdit altında. Yıllar önce 24.26 hektarlık alan için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alan Riva Seramik, alanını genişletecek. Şirketin bakanlığa sunduğu “çevresel etki değerlendirmesi (ÇED)” dosyasına göre, yeni alan 36.79 hektar yani 51 futbol sahası büyüklüğünde olacak. Bölgedeki feldispat madeni ocağının yanına kırma eleme tesisi de kurulacak. Bunun yanında üretim kapasitesi yılda 96 bin tondan bir milyon tona çıkarılacak.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; şirket bölgede yaptığı sondaj ve gözlemlerle birlikte feldispat madeninin yanında linyit madeni bulunduğunu da açıkladı. Linyit için de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden ruhsat izni alan şirket, onay alırsa bölgeden bu madeni de çıkaracak. Şirket bu projesi için 78 milyon TL harcayacak. Halkın katılımı toplantısı 22 Ağustos’ta yapılacak. Öte yandan şirketin çalışma yapmak istediği arazi orman, mera ve tarım alanlarından oluşuyor. Şirket bu alanlar için de gerekli kurum ve kuruluşlardan izin alacağını açıkladı. Şirket 9 milyon TL ağaçlandırma, arazi izni ve teminat tutarı için ödeme yapacak. Yıllık 4 bin 620 kilogram dinamit kullanılacak. AN FO tipi patlayıcı da yıllık 217 bin kilogram olacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seramik-sirketi-madenini-orman-ve-mera-alanina-genisletmek-istiyor_205526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!