Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lojistik Derneği'nden 'afet lojistik planı' talebi




Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Van'a yardım malzemesi taşıyan kamyonların mal boşaltıp dönemediğini, bu nedenle İstanbul'daki bazı şirketlerin mal kabulünü durdurduğunu, afet lojistik planının yapılması gerektiğini bildirdi. Tanyaş, Van'daki depremzedelere yardım etmek isteyen kurum ve kişilerin tırlarla bölgeye yardım malzemesi göndermeye çalıştığını belirtti. Tanyaş, lojistik hizmetinin 'tek bir merkeze' bağlı olarak yürütülmemesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını ifade etti.
    
Şirketlerin plan dahilinde çalışmadığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, ''Herkesin ayrı ayrı iş yapması orayı boğuyor. Deprem bölgesine çadır, battaniye, yiyecek ve giyecek taşıyan tır ile kamyonlar bölgede yığıldı. Malları boşaltıp dönemiyor. Bu nedenle İstanbul'daki bazı şirketlerimiz mal kabulünü durdurdu. Mal hazır ama hepsinin aynı anda oraya gitmesi gerekmiyor. İlk hafta gidecekler belli. Çadır, yiyecek, giyecek, battaniye gitmeli. İkinci hafta gidecekler belli, üçüncü hafta da öyle'' diye konuştu.

Türkiye Lojistik Master Planı çalışmaları

Afet lojstiği planı yapılmaksızın deprem bölgesinde koordineli çalışmanın mümkün olamayacağını kaydeden Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, lojistiğin tek bir faaliyet anlamına gelmediğini, taşıma, depolama, muayene, kontrol gibi faaliyetlerin bütününden oluştuğunu ifade etti. Lojistiğin entegre bir iş olduğunu kaydeden Tanyaş, ''Lojistik anlayışı yenilenmeden yardımların amacına ulaşması zorlaşacaktır. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor'' diye konuştu.
    
Tanyaş, LODER olarak, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lojistik Konseyi için Türkiye Lojistik Master Planı hazırladıklarını, bu plan içinde afet lojistiği açısından yapılması gerekenlere de yer verildiğini açıkladı. Hazırlanan planın konseyden geçtiğini, planı Ulaştırma, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret ile Maliye bakanlıklarına götüreceklerini kaydeden Mehmet Tanyaş, sözlerini şöyle tamamladı:
    
''Ancak bunu Başbakanlık nezdinde çözmemiz gerekiyor. Lojistik birçok bakanlığı ilgilendiriyor. Bu tek bakanlık bünyesinde olursa koordinasyon eksikliği olur. Bu nedenle afet lojistiğinin sahibi Başbakanlık ya da Başbakanlığın amir kılacağı bir üst kurul olmalıdır. Bu üst kurul marifetiyle bu işin yürütülmesi gerektiği görülüyor.''


http://www.yapi.com.tr/haberler/lojistik-derneginden-afet-lojistik-plani-talebi_96773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!