Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ordu'da Yeniden Başlayan Sondaj, Halkın Tepkisinin Ardından Durduruldu

Ordu'da çevreyi olumsuz etkileyecek olan sondaj çalışmalarına yeniden başlandı. Halkın tepkisiyle karşılaşan şirket, sondaj çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

yapi.com.tr
Ordu'da Yeniden Başlayan Sondaj, Halkın Tepkisinin Ardından Durduruldu (Fotoğraf: Evrensel)

Ordu'nun Aybastı Perşembe Yaylasını da etkileyecek olan Korgan ilçesinde yapılan sondaj çalışmasına tepkiler büyüyor. Ordu Valiliği Mera Kurulunun sondaj talebine verdiği olumsuz kararı 2. kez toplanarak değiştirmesi sonucu Taşzemin şirketi sondaja başlamış ancak bir hafta önce halkın tepkisi sonrası çalışma durdurulmuştu.

Evrensel’de yer alan habere göre; sondaj çalışmasının 7 Eylül Cumartesi günü yeniden başladığı öğrenilince Korgan Aybastı Yaylaları Platformu 8 Eylül Pazar saat 13.00'da Perşembe Yaylası'nda toplanarak sondaj alanına gitme çağrısı yaptı.

Korgan Aybastı Yaylaları Platformunun çağrısı üzerine Perşembe Yaylası'nda toplananlara Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney yaptığı konuşmasında sondaja da madene de karşı olduğunu ve halkı toprağına sahip çıkmaya çağırdı.

Korgan Aybastı Yaylaları Platformu Yürütme Kurulu üyesi ve Korgan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Dere de yaptığı açıklamada, sondaj alanında su kaynaklarının ve hayvancılığın yapıldığı yerler olduğunu söyleyerek mücadele çağrısı yaptı. 

Konuşmalardan sonra sondaj alanına hareket edildi.

Platformla birlikte araçlarla sondaj bölgesine giden halk, sondaj çalışmalarının durdurulmasına yönelik tepki göstermeye devam etti. Eyleme partilerin ilçe başkanları, kurum temsilcileri de katıldı. Eylemde şirket temsilcileriyle tartışma yaşandı.

Halkın tepkilerinin ardından sondaj çalışmaları tekrardan durduruldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orduda-yeniden-baslayan-sondaj-halkin-tepkisinin-ardindan-durduruldu_206176.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!