Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Halkın Kendi İmkanlarıyla Yaptığı Taş Mektep, MEB’e Tahsis Edildi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yurttaşların kendi imkânlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep’in MEB’e tahsis edilmesine tepkileri sürüyor. Yurttaşlar, ‘‘Yok sayıldık’’ dedi.

yapi.com.tr
Halkın Kendi İmkanlarıyla Yaptığı Taş Mektep, MEB’e Tahsis Edildi (Fotoğraf: ANKA)

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yurttaşlar kendi imkânlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin uygulama atölyesi olarak kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) tahsis edilmesine tepki gösterdi. Çamlıhemşin Konaklar Mahallesi ve Ortan Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı İshak Yücel, yıllardır konuk evi olarak hizmet veren ve köylünün çabalarıyla yapılan Taş Mektep binasının, il özel idaresi tarafından Bakanlığa devredilmek istenmesine tepki gösterdi.

ANKA’da yer alan habere göre; Yücel, “Sosyal bir proje olarak, toprağı, binası tamamen yöre halkının bağışları, maddi ve manevi katkılarıyla 1938 yılında inşa edilmiş, 1998 yılında taşımalı eğitime geçilmesi sebebiyle boşaltılmış eski ilkokulumuzu yeniden inşa ettik. 10 yıl uğraş vererek bu eseri topluma kazandırdık. Böyle bir yapının uygulama atölyeleri şeklinde kullanılması yapının fiziksel yapısına uygun olmadığı gibi şu an aktif olan kültür ve konuk evinin sosyal olarak yarattığı faydaları yok sayacak bir girişim olacaktır.” dedi.

Konaklar Mahallesi ve Ortan Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneği (KON-OR) Başkan Yardımcısı Nihat Ataman ise şunları söyledi: “Burada halkın onayı alınmadan, onların isteği göz ardı edilerek onların ihtiyaçları sorulmadan daha önce de projeler yapılmak istendi. Bu vadiye HES yapılmak istendi, halka sorulmadı halk yok sayıldı ve yapılamadı. Kamu yararını, kamuya sormadan onun isteğini almadan, onun ihtiyaçlarını belirlemeden onun onayını almadan hiçbir kamu yararı olmaz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/halkin-kendi-imkanlariyla-yaptigi-tas-mektep-mebe-tahsis-edildi_206280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!