Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Üçüncü Köprü Traşı

Anadolu yakasında Poyrazköy ile Avrupa yakasında Garipçe köyü arasında yapılacak 3. köprünün inşaatı bölgede bitki örtüsünü ve ormanları tahrip ediyor. Her iki köyün de yeşil tepeleri 3. köprünün ayakları için kazındı, çıkan hafriyatla deniz dolduruldu.

yapi.com.tr
Üçüncü Köprü Traşı

Çevrecilerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin tüm çabalarına karşın Boğaz’ın Karadeniz’e açılmadan önceki son noktası arasında başlayan 3. köprü inşaatı hızla devam ediyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, köprünün ayakları için başlayan inşaatın şantiyeleri, makiliklerden ve ormanlardan oluşan ekosistem tahrip edilerek kurulmuş. İş makineleri ile yeşil tepeler setler halinde kazınıyor. Çıkan hafriyatla deniz doldurularak iş makinelerinin çalışabilmesi için alan yaratılıyor.

Her iki inşaata da araçla ya da yürüyerek ulaşmak mümkün değil. Askeri bölgede kalan her iki şantiyeye de yalnızca görevlilerin ve iş makinelerinin girişine izin bulunuyor. İş makineleri de şu an kazı işlemi yapıp hafriyatı da denize doldurduğundan inşaat bölgesinden dışarı çıkmıyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuncu-kopru-trasi-_107772.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!