Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Milli Parka Nükleer Santral Önerisi

Makina Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Hasan Akıllı’nın milli park ve doğal sit alanı statüsünde olan Kovada Gölü çevresinde nükleer santral yapılması önerisi adeta şok etti.

yapi.com.tr
Milli Parka Nükleer Santral Önerisi

Akıllı, önceki gün yaptığı açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına başvurarak Türkiye’nin üçüncü nükleer santralinin Isparta’nın Eğirdir ilçesi sınırlarında bulunan Kovada Gölü bölgesinde yapılması önerisinde bulunduğunu söyledi. Akıllı, nükleer santralin bilindiği gibi bir zararı olmadığını da öne sürdü.

Kesici: "Söyleyecek söz bulamıyorum"

Evrensel'in haberine göre, bölgedeki köylülerin de tepkisini çeken Akıllı’nın önerisiyle ilgili Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, milli park ve doğal sit alanı olan bölgede nükleer santral kurulması önerisini anlamakta zorluk çektiğini söyledi. Kovada Gölü’nde geçmişte yapılan HES’in yarattığı tahribatın etkileri bile giderilmemişken buraya nükleer santral kurulmasının önerilmesini, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak” sözleriyle eleştiren Kesici, “Kovada’yı neden milli park ilan etmişler bunu biliyorlar mı acaba? Bu bölge bir ağaç müzesi. Sahip olduğu iklimden dolayı biyoçeşitlilik merkezi. Dünya nükleeri terk ederken biz neden sarılıyoruz?” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/milli-parka-nukleer-santral-onerisi_109957.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!