Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yine Bir Nükleer Faciadan Dönüldü!

Rusya’nın doğusunda Pasifik Deniz Donanması’na bağlı nükleer güçle çalışan Tomsk denizaltısında sabah saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye görevlilerinin kontrol altına almaya çalıştığı yangınla ilgili yöre halkını sakinleştirici açıklamalar yapılarak, nükleer reaktörün çok önceden devre dışı bırakıldığı söylendi.

yapi.com.tr
Yine Bir Nükleer Faciadan Dönüldü!

Yangın Rusya’nın uzak doğusunda Çin sınırı yakınlarındaki Primorye bölgesinin Bolşoy Kamen yerleşim biriminde çıktı.

Sadece Deniz Kuvvetleri’ne hizmet veren Zvezda Tersanesi’ne kuru bakım için alınan Tomsk nükleer denizaltıda sabah saatlerinde yeterli güvenlik önlemleri alınmadan kaynak işleri yapıldığı için yangın çıktı. Tersane yetkililerinin aktardığına göre nükleer denizaltının dış ve iç gövdesi arasındaki yanıcı yalıtım tabakası alev aldı.

Bölgeden haber veren Pirma Medya ajansına göre yangının başladığı ilk anda birkaç metreye yayılan alevleri denizaltı personeli kendisi söndürmeye çalıştı, ancak denizaltıdaki yangın tüplerinin çoğu boş çıktığı için başarılı olamadı. Ani müdahale yapılamadığı için tüm denizaltıyı kaplayan alevleri 16 itfaiye erinin köpükle söndürmeye çalıştığı bildirildi.

Pasifik Deniz Donanması’ndan halkı sakinleştirici açıklamalar da yapıldı. Denizaltının tadilat için karaya çıkarılmadan önce tüm savaş mühimmatının ve nükleer reaktörünün devre dışı bırakıldığı bu nedenle yangının büyük bir felakete yol açmayacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yine-bir-nukleer-faciadan-donuldu_112326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!