Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzedeler Mülk Nöbetinde

Hatay’da rezerv alan sorunu derinleşirken az ve orta hasarlı binaların bulunduğu Odabaşı mahallesine yıkım için iş makineleri sokulmaya başlandı. Depremzedeler, yıkıma karşı açılan davaların sonuçlanmadığını belirterek nöbet tutmaya başladı.

yapi.com.tr
Depremzedeler Mülk Nöbetinde (Fotoğraf: AA)

Hatay’da rezerv alan sorunu giderek büyüyor. Az ve orta hasarlı binalarına ‘ağır hasarlı’ tebligatı asılarak yıkılmak istenen, elektrik ve suları kesilen depremzedeler şimdi de yıkım için habersizce binalarına gelen iş makineleriyle mücadele ediyor.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Antakya’nın Odabaşı Mahallesi’nde depremzedelerin yaşamını sürdürdükleri az ve orta hasarlı binalara yıkım için dün iş makineleri gönderildi.

İş makinelerinin önüne geçerek adeta etten duvar ören depremzedeler, binalarının yıkılmaması için direndi. İçinde eşyalar bulunan bir binanın balkonu iş makinesinin verdiği zararla yerle bir oldu. Yıkım kararına karşı açılan davaların ve başvuruların sonuçlanmadığını anımsatan yurttaşlar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na tepki gösterdi. Depremzedeler, “Biz orta ve az hasarlı binaları güçlendirip içinde oturmak istiyoruz. Binalarımızın süreçten bağımsız yıkılması her türlü usulsüzlüğün ispatıdır.” dedi.

Bir depremzede yurttaş da “Kepçeleri durdurmak için direnişe geçtik. Valilikten yıkım için ihale aldıklarını belirten ekipler geldi. Özel bir firmaya ihale verilmiş. Ortada normal bir yıkım, saldırı yok. ‘Burası yıkılacak’ diyerek bizi kovuyorlar. İnsanlar kendi mülkünü savunuyor ve mahkemenin karar vermesini istiyorlar.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeler-mulk-nobetinde_205569.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!