Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Keşan’da Halk Yeni Maden Ocağı İstemiyor

Edirne Keşan’daki köylerde tüm itirazlara karşın yeni bir andezit ocağı daha yapılacağının ortaya çıkması tepkilere neden oldu. Bine yakın imza toplayan halk, "Havamızı, suyumuzu kirletmeyin" dedi.

yapi.com.tr
Keşan’da Halk Yeni Maden Ocağı İstemiyor (Fotoğraf: BirGün)

Edirne Keşan'a bağlı Karlıköy'de Karayolları'nın ardından bu kez de Devlet Su İşleri (DSİ), andezit (mermer) ocağı ve kırma-eleme tesisi daha açılması için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. Duruma tepki gösteren bölge halkı, yetkililerin tepkilerine kulak tıkadığını belirterek "Köylerimizden elinizi çekin" dedi.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; 9 Temmuz 2024'te Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Andezit Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi’nin ÇED sürecinin başladığı duyurulmuş, halk dilekçeler ve imzalar toplayıp yetkililere iletmişti. Bu süre zarfında bu kez DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nün andezit ocağı projesinin ÇED sürecinin başladığı ortaya çıktı.

Söz konusu projeye tepki gösteren halk, topladıkları bine yakın imza ve dilekçeleri Edirne Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne iletilmek üzere Keşan Kaymakamlığı'na verecek.

Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı, "Bu bölge 3 köyün ortak alanı ve sulak alan. Baraja 900 metre, köylünün artezyen ve bağ, bahçe sulama arasında." dedi.

Bu projelerin Trakya'nın sonunu hazırlayacak projeler olduğunu belirten Özdağlı, şöyle devam etti: "Bu projede de patlatmalar yapılacak ve amonyum nitrat kullanacaklar. Haftada bir patlatma olacak. 6 milyon taş taşımayı düşünüyorlar. Daracık köy yollarını kullanacaklar. Köylerde ciddi tepki var. Geçen sefer 919 imza dilekçesi yolladık, onun incelendiği söylendi. Daha birinci incelenirken ikinci ocağı açmayı düşünüyorlar."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kesanda-halk-yeni-maden-ocagi-istemiyor_206254.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!