Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Altın Şirketleri Gözlerini Keşlik’e Dikti

Kırşehir-Nevşehir arasında altın madeni arama sondajları yapan altın şirketleri, şimdi de gözlerini Kızıldağ ve Keşlik mevkilerine dikti.

yapi.com.tr
Altın Şirketleri Gözlerini Keşlik’e Dikti (Fotoğraf: Evrensel)

Kırşehir-Nevşehir il sınırları arasındaki bozkırlarda uzun zamandır altın madeni arama sondajları yapan altın şirketleri, şimdi de gözlerini Kızıldağ ve Keşlik mevkilerine dikti. Keşlik bölgesinde altın sondajları başlatılacağı, ayrıca Hacıbektaş-i Veli’nin Veladetname’sinde adı geçen ardıç ağacının olduğu bölgede de uranyum arandığı haberleri yöre halkını ayağa kaldırdı.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; Alevi-Bektaşi inancında kutsal kabul elden Aslanağzı suyunun kaynağı olan Keşlik mevkii aynı zamanda Aşıklar, Akçataş (Topain) ve Anapınar köylerinin içme suyunun sağlandığı su havzası olarak da biliniyor.

Bölgede yürüyüşler gerçekleştiren Türkiye Dağcılık Federasyonu Yürüyüş Lideri Cemalettin Aygüneş bölgede bu yılki gözlemlerini anlattı. Aygüneş, Kızılöz Vadisi diye bilinen Hırka Dağı’ndan, İsmail Sivrisi’ne kadar olan bölgede 1200-1300 maden sondajı kuyusu açıldığını, aynı zamanda Mucur’dan geçen Kızılırmak’a doğru Ayhanlar köyü civarında ve Keşlik bölgesinde de sondajlar olduğunu ifade etti.

Aygüneş, edindiği bilgilere göre son derece ketum davranan sondaj şirketlerinin demir, bor, uranyum gibi madenlerden bahsettiklerini ancak asıl olarak altın arandığını ve diğerlerinin bunu perdelemek için ortaya atıldığı görüşünde. Aygüneş, Ulaş Bardakçı’nın köyü olarak da bilinen Topayın (Akçataş) köyünün maden aramalarına karşı sert tepki gösterdiği ve bölgelerinde sondaj çalışmaları yaptırmadığını da dile getirdi.

Bu maden sondajlarını başlamadan durdurmak zorundayız
Hacıbektaş Belediyesi Meclis Üyesi Bilge Orhan, altın madencilerinin uzun zamandır bölgede sondajlar yaptığını ve son olarak Keşlik’e geldiğini belirterek, “Buraları vahşi madenciliğe kurban etmeyeceğiz. Belediye olarak önümüzdeki günlerde altın madeni sondajlarına dair geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Bu sondajları başlamadan durdurmak zorundayız! Kimse bize bu sondajların çevreye olumsuz etkisi yoktur hikayesi okumasın.” dedi.

Hırka Dağı delik deşik edilmiş!
CHP Nevşehir Önceki Dönem İl başkanı Tayfun Ceyhan, bölgedeki altın madeni çalışmalarına karşı Himmettede, Özkonak deneyimlerinden bu yana bir tepki olduğunu ve mücadele süreçleri geliştiğini belirtti. Ceyhan, “Hacıbektaş bölgesindeki maden sondaj alanlarını geçenlerde Çevre Hukukçusu İsmal Hakkı Atal’la birlikte gezdik. 1300-1500 arası sondaj yapılmış, Hırka Dağı’nda da çalışmalar var.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/altin-sirketleri-gozlerini-keslike-dikti_206053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!