Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sektör Zaman İçerisinde Stabil Hale Gelecek

Yenilikçi çözümler ile yapılara değer katarak yaşam kalitesini yükseltme misyonunu taşıyan Entegre Harç Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin Satış ve Pazarlama Direktörü Kadir Ertorun ile konuştuk.

yapi.com.tr/Mesut TUFAN
Sektör Zaman İçerisinde Stabil Hale Gelecek


Ürün yelpazesi cephe uygulamalarından, teknik harçlardan ve kireç - agrega ürün gruplarından oluşan Entegre Harç Sanayii ve Ticaret A.Ş, Uluslararası Yapı İstanbul 2007 Fuarı'nda 'Amacına En Uygun Tasarlanmış Stand Yarışması YEM Özel Ödülü'nü aldı. 1978 yılında 18 müteşebbis tarafından İstanbul'da endüstriyel olarak kireç üretimi için kurulan şirket, 2006 yılında Ata Holding bünyesine katıldı. Yenilikçi çözümler ile yapılara değer katarak yaşam kalitesini yükseltme misyonunu taşıyan Entegre Harç Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin Satış ve Pazarlama Direktörü Kadir Ertorun ile konuştuk.


Amacına en uygun tasarlanmış stand yarışmasında YEM Özel Ödülü'nü aldınız. Bekliyor muydunuz?

Geçen yıl fuara katılmamıştık. Bu yıl, standımızın yerini de göz önünde bulundurarak, markayı ve firmayı öne çıkaran bir uygulama istedik. Bu nedenle bir mimari tasarım evi ile görüştük ve onlar da bizi iyi anladılar. Bize sundukları ilk öneriydi ve biz de hemen satın aldık. Verdiğiniz ödülle haklı olduğumuz tescillenmiş oldu, bu anlamda da çok mutluyuz.

Sektörün, 2007 yılında nasıl bir yol izleyeceği yönünde endişeler vardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kişisel düşüncem, 2007'nin 2006'dan kötü olmayacağı yönünde. Entegre'nin bu yıldan beklentileri, geçen yıla göre daha yüksek, daha agresif olacağız. Bunun nedeni, sektörün büyüme potansiyelinin ötesinde bir büyüme öngörmemiz. Bu anlamda yeni ürün gruplarına giriyoruz.

İşlerin her zaman aynı ivmeyle gitmesi söz konusu değil, sektör, zaman içerisinde stabil hale gelecek. Marka değeriniz, hizmet kaliteniz bu anlamda öne çıkacak. Sektöre, yeni projelerin ötesinde, mevcut yapı stoğuna yönelik rönavasyon çalışmaları da önemli bir potansiyel sunuyor.

Pazar, uluslararası ortaklıklarla yeniden şekilleniyor, Entegre de bir dönem Lafarge ile ortaktı. Yeni bir ortaklık düşünceniz var mı?

Entegre, şu an yüzde yüz bir Ata Holding iştiraki. Daha agresifiz, yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz. Yeni oluşumlarımızdan birisi de 'Uluslararası İş Geliştirme Departmanı'. Departmandaki arkadaşlarımız, olası yeni pazarlar konusunda çok ciddi çalışıyorlar. Yeni ortaklıklara hayır demiyoruz, ancak şu an için böyle bir düşünce yok.

Hangi pazarlarda varolmayı hedefliyorsunuz?

Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Kuzey Afrika ülkeleri, İsrail, Lübnan; Türkiye'nin etrafında yeralan bütün ülkeler bizim ilgi alanımız içerisinde. Piyasaların taleplerini belirlemek, markamızı tanıtmak anlamında çalışmalarımız sürüyor.

Yeni ürün gruplarına girmeyi düşünüyor musunuz?

Entegre, 1978 yılında kireç üretimiyle faaliyete başlamış, 1990 - 92 yıllarında da Türkiye'ye ilk kez alçı ve çimento esaslı makine uygulamalı hazır sıvaları getirmiş ve bu anlamda öncü olmuş bir firma. 2000 yılından itibaren de teknik harçlar dediğimiz seramik yapıştırıcıları, derz dolguları ve yapı kimyasalları ürünlerine girdik. Bu ürün gruplarında iddialıyız, yeni ürün gruplarını da bünyemize katacağız. Bu anlamda, izolasyon sektörüne de girmeyi düşünüyoruz. Kendi sloganımızda da söylendiği gibi, yapının tamamına yönelik Entegre markasını taşıyan ürünler sunmayı hedefliyoruz.

Özellikle AB uyum yasaları çerçevesinde standartlar yeniden oluşturuluyor. Gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Uluslarası standartlara uymak, firmaların elini güçlendiriyor. Ar-Ge'sini kurmuş, uluslararası sertifikalarını tamamlamış firmaların daha rekabetçi olabileceklerini düşünüyorum. Ekolojik anlamda, güvenlik bakımından bunların olması bir zorunluluk. Biz de bu anlamda gerekli çalışmaları yürütüyoruz.

Entegrenin YEM Özel Ödülü'ne değer bulunan standı





























http://www.yapi.com.tr/haberler/sektor-zaman-icerisinde-stabil-hale-gelecek_54106.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!