Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sabancı Dinçer: Ilısu Barajı Son Örnek

“Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi”nin Akbank ve Garanti Bankası’na yönelik protesto eylemlerini de hatırlattığımızda, Sabancı Dinçer “özeleştiri” olarak da yorumlanabilecek şu yanıtı veriyor: Krediyi Hazine’ye açıyoruz. Çevre ile ilgili bir problem olursa, onlar giderirler diye düşünüyoruz. Ilısu Barajı son örnek olacak. 2007 yılında BM Küresel

Milliyet Gazetesi
Sabancı Dinçer: Ilısu Barajı Son Örnek

Akbank üst yönetimi, Sabancı Center’ın 33. katında hazırlanan bir öğlen yemeği için kadın ekonomi yazarlarını davet etmişti; gittik. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) desteklediği Golabal Reporting Initiative (GRI) organizasyonunun raporlama tekniğiyle hazırlanan “Sürdürülebilirlik Raporu”nu; Kurumsal Yönetim ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı ve Murahhas Üyesi Hayri Çulhacı ve Bireysel Bankacılık ve Kurumsal İletişim’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil ile birlikte açıklıyordu.

Akbank içini açtı

Türkiye’de ilk kez bir mevduat bankası, hesap verilebilirlik kriterlerini finansal göstergelerle sınırlamayacağını ilan ediyor. İsteyen herkes Akbank’ın web sayfasına konan “Sürdürülebilirlik Raporu” nu tıklayarak, sayfa sayfa bankanın içinden tur atabilir! Kullanılan su miktarından, doğalgaza; yaşa ortalamasından, sorunlu kredilere; sanatsal etkinliklerden, performans kriterlerine kadar bankayla ilgili birçok bilgi “tek bir rapora“ sığdırılıyor.
Rapor yalnızca “hissedarlara” değil, tüm “paydaşlara” sesleniyor.

Sabancı Dinçer “22 yıllık bankacıyım, sürdürülebilirlik kavramını babam Erol Sabancı’dan, genel müdürüm Oğuz Karahan’dan öğrenmiştim. Mevduatın bize emanet olduğunu bilerek, yüksek karlılık hedeflerini tutturarak her yıl büyüdük. Akbank, sanat ve kültür mirasını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmakta çok başarılı oldu. Akbank Çocuk Tiyatrosu 30 yıldır, Akbank Oda Orkestrası 18 yıldır, Akbank Caz 20 yıldır etkin. Bunlara gençliği, eğitimi ve çevreyi ekliyoruz” diyor.

Rapor bugün, bürokrasiye, iş ortaklarına, yurtdışı temsilciliklere, üniversitelere de gönderilecek. Kara para ile mücadele, şeffaflık, sosyal sorumluluk, çevre duyarlılığı, cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, çalışanların-tüketicilerin memnuniyeti gibi global bankacılık ilkelerine bağlılık yönünde atılmış bir adımÖ

Ilısu’ya kredi verecek mi?

Çulhacı, “Bundan iki yıl önce karbondioksit salınım verilerimiz daha kötüydü, o nedenle raporun ilanını geciktirdik” diyor. Uluslararası karşılaştırmaya göre “Yine kötüyüz” demeyi de ihmal etmiyor. Çevre vurgusunun geleceği yer belli: 12 bin yıllık antik kent Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı projesine; Avrupa finans kurumlarından oluşan konsorsiyumlar açtıkları kredileri geri çekerken, Akbank bu projeye kredi verecek mi?

“Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi”nin Akbank ve Garanti Bankası’na yönelik  protesto eylemlerini de hatırlattığımızda, Sabancı Dinçer “özeleştiri” olarak da yorumlanabilecek şu yanıtı veriyor: Krediyi Hazine’ye açıyoruz. Çevre ile ilgili bir problem olursa, onlar giderirler diye düşünüyoruz. Ilısu Barajı son örnek olacak. 2007 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan Akbank’ın bu konuda alacağı karar çok önemli.

ETİKETLER: yeşil firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/sabanci-dincer-ilisu-baraji-son-ornek_78666.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!