Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Okul Bahçesi Cami Arsasına Giriyor Diye Daraltıldı

Tunceli’deki Munzur Ortaokulu'nun bahçesi, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltıldı.

yapi.com.tr
Okul Bahçesi Cami Arsasına Giriyor Diye Daraltıldı (Fotoğraf: Gazete Duvar)

Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü Munzur Ortaokulu'nun bahçesinin bir kısmı bitişiğindeki cami bahçesinin arsasına geçtiği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde müftülük talebiyle yeniden düzenlendi.

Söz konusu düzenlemeyle okul bahçesinin daraltıldığını dolayısıyla sosyal alan yetersizliği sebebiyle çocukların mağdur edildiğini söyleyen veliler ve eğitimciler duruma tepkili.

Gazete Duvar’dan Duygu Kıt’ın haberine göre; İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Bölümü yetkilileri konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Okulun duvarı, caminin arsasına yaklaşık beş metre geçmiş durumdaydı. Müftülük kendi arsası içerisinde harita ölçümleri sonrasında tespit ettiği mesafe kadar okul duvarını içeriye aldırdı ve orayı yeniden duvar yaptık. Okulun bahçesinin daraltılması söz konusu değil. Çünkü resmi olarak bizim kadastrodaki arsamız o kadardı. Kadastroya baktığımız zaman biz müftülüğün arsasına geçmiştik, müftülük arsasını talep etti, haritacı getirdi, hesaplattı, tekrar eski haline çekildi.”

Eğitim Sen Dersim Şubesi Başkanı Mehmet Aşkın ise caminin bulunduğu alanın da geçmişte Milli Eğitim'e ait olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün caminin bulunduğu alan, geçmişte üzerinde imam hatip lisesinin olduğu ve tamamen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir arsaydı. Ancak bu arsa nasıl olduysa müftülüğe devredildi, bu konuda herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Müftülüğün, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden hangi yollarla aldığı belirsiz olan bu arsada, öğrencilerin hayatlarını zorlaştırmakta ve tehlikeye atmaktadır. Bugün öğrenciler, eğitim emekçileri ve veliler için sıkıntı yaratan bu durumdan yalnızca müftülük değil, arsaya sahip çıkamayan Milli Eğitim Müdürlüğü de sorumludur.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-bahcesi-cami-arsasina-giriyor-diye-daraltildi_206233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!