Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Okul İnşaatı Yarım Kaldı

Elazığ’da 24 Ocak 2020 depremi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer döneminde İzBeton tarafından yapımına başlanan okulda yüklenici firma çalışmayı durdurdu.

yapi.com.tr
Okul İnşaatı Yarım Kaldı

Elazığ'da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Atatürk Lisesi yapım işi ihalesini Zanew İnşaat, Arin Yapı ve Adi Ortaklığı 62 milyon 62 bin TL bedelle kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 32 derslikli okulun inşaatı hak edişlerin ödenmediği gerekçesiyle yüklenici firma tarafından durduruldu.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada yüklenici firma tarafından belediyeye hak edişlerinin ödenmesi için ihtarname çekildiği belirtilerek, “14.03.2024’te ise tarafımıza 2. ihtarname gönderilmiştir. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 02.04.2024 tarihinde inşaat ilerleme durumunun iş programı gerisinde kaldığını belirtir yazı İZBETON A.Ş’ye iletilmiştir. 17 Mayıs 2024 tarihinde firma sahibi (Zanew İnş. Mad. San. Tic. A.Ş.) Abdullah Demirci İZBETON AŞ yetkilileri ile görüşmüştür. Hakedişlerden bir kısmının ödendiği firmaya yapmış olduğu hakedişlerin tamamının ödeneceği, bu nedenle işe devam etmesi konusunda bilgi verilmiş, ancak firma sahibi almış olduğu fiyatlara göre bu işi tamamlayamayacağını, yaklaşık 50 milyon TL zararının oluşacağı iddiasıyla sözleşmeyi feshedeceğini belirtmiştir. Bu görüşmeden sonra firma arabulucu ile alacağını talep etmiş ve işi feshettiği ile ilgili yazı göndermiştir.” denildi.

Yüklenici firmaya işe devam etmeleri için ihtarname gönderdiklerini 10 gün içerisinde başlanılmaması durumunda fesih işlemlerinin başlatılacağı uyarısı yapıldığı belirtilen açıklamada, “Şu anda iş hukuki zeminde devam etmekte olup herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Sahada herhangi bir faaliyet yoktur.  05.08.2024 tarihinde noterden Arin Yapı İnşaat Anonim Şirketi, Zanew İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı’na imalatlara devam edilmesi hususunda ihtarname gönderilmiş, 10 gün içerisinde imalatlara başlanılmaması durumunda fesih işlemlerinin başlatılacağı iletilmiştir. Bu süre zarfında imalatların başlamaması nedeniyle 23.08.2024 tarihinde firmaya ihtarname gönderilmiş ve fesih işlemleri başlatılmıştır.  Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 05.08.2024 tarihinde firmamızla anlaşma sağlanamaması durumunda fesih işlemlerinin yapılacağı bildirilmiş ve fenni mesuller tarafından mevcut durumun seviye tespit çalışmalarının başlatılması için bilgi verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-insaati-yarim-kaldi_205995.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!