Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem Bölgesinde Okullar Eğitime Hazır Mı?

6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen 19 aya rağmen deprem bölgesinde halen okulların durumu belirsiz.

yapi.com.tr
Deprem Bölgesinde Okullar Eğitime Hazır Mı? (Fotoğraf: Kübra Kırımlı/Evrensel)

6 Şubat 2023’te 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin üstünden 19 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde eğitimin yaraları sarılamadı, eğitim kurumları depreme hazır hale getirilemedi.

Evrensel’den Dilek Omaklılar ve Elif Ekin Saltık’ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 9 Eylül sabahı itibarıyla 11 ilin tamamında eğitim öğretim sürecinin hiçbir sıkıntı olmadan başlamış olacağını ileri sürerken bölgedeki eğitim emekçileri bakanla aynı fikirde değil. Yıkılan ya da ağır hasar gören okulların çoğu yeniden yapılamazken yeni dönemde eğitim öğretime yine birleştirilmiş okullarda devam edilecek.

Hatay’da 4 okul 1 binada olacak
Depremde ağır bir yıkım yaşayan Hatay’da eğitimin sorunları orta yerde duruyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, 19 ay sonra bazı okulların ihalesinin henüz ağustos başında yapıldığı bilgisini vererek, “19 aydır çivi çakılmamıştı. Haliyle bu okullar eğitim öğretim yılına yetişmeyecek.” dedi.

Öte yandan Hatay Valiliğinin açıklamasına göre bile kentte yıkılan 210 okulun yerine yalnızca 100 okul yapıldığı yani yıkılan okulların yarısının bile yapılamadığı görülüyor.

Adıyaman’da konteyner okullarda eğitime devam
Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Zeynel Polat, kentte 2024-25 eğitim öğretim yılı başlarken okullar konusunda halen ciddi eksikler olduğunu söyledi. “Milli eğitim müdürlüğü birçok okulun bittiğini belirtse de okulların çoğu tamamlanmadı” bilgisini veren Polat, bu yıl da 4 konteyner kentte prefabrik ve konteyner okullarda eğitime devam edileceğini belirterek “Bu sayı il genelinde 50'yi bulur” dedi.

Eğitim Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç da depremden sonra Maraş’ta eğitim öğretim açısından olumlu bir adımın atılmadığını düşünüyor. Çoğu okulda ikili eğitime devam edileceğini belirten Tekardıç, “Öğrencilerin en temel ihtiyacı beslenme ve ulaşım yardımı” ifadelerini kullanarak kırsal kesimdeki öğretmen açığının da sürdüğünü söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-bolgesinde-okullar-egitime-hazir-mi_206183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!