Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB’nin ‘Olumsuz’ Görüş Bildirdiği Projeyi Valilik Onayladı

İBB’ye bağlı müdürlüklerin Çatalca’ya vereceği zararları ortaya koyduğu taşocağının genişletme projesine Valilik onay verdi. Yeni projeyle birlikte bölgedeki tarım alanları ve su kaynakları üzerindeki tehdit artacak.

yapi.com.tr
İBB’nin ‘Olumsuz’ Görüş Bildirdiği Projeyi Valilik Onayladı (Fotoğraf: AA)

İstanbul Çatalca’da kentin göbeğini taşocaklarıyla kuşatan şirketler hız kesmiyor. Büyükçekme Gölü’nü tehdit eden ve yerleşim yerlerini içine alan bölgede faaliyet yürüten şirket alan genişletmesine gidiyor. Şirketin bölgede yarattığı tahribata ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şerhine rağmen çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Ferhatpaşa Mahallesi’nde 10,16 hektarlık alanda faaliyet yürüten Etken Hafriyat, alanını 4 bin 200 metrekare daha büyütmek için başvuru yaptı. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre faaliyet alanında yeraltı ve yer üstü su kaynakları bulunuyor.

Proje alanı Büyükçekmece Gölü havzasının uzun mesafeli koruma alanında yer alırken yine mevsimsel akışlı Büyük Dere de proje alanından geçiyor. ÇED süreci yürütülürken kurumlardan alınan görüş yazılırken İBB projeye şerh düştü. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, İmar Şehircilik ve Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı görüş yazısında hem proje tanıtım dosyasındaki eksikliklere hem de Çatalca’nın maden tehdidi altında olduğuna dikkat çekti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-olumsuz-gorus-bildirdigi-projeyi-valilik-onayladi_206214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!