Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koza Altın'a İhracat Ödülü

Üretimini çevreye ve insana saygı ön koşuluyla sürdürüp, ekonomik ve sosyal kalkınmayı çevre korumayla birleştiren ve bu çevre performansıyla dünya ülkelerine örnek gösterilen Koza Altın, en fazla sınai mamul ihracatında 10'uncu oldu. İşletme ayrıca, maden istihraç alanında en yüksek yatırım, en yüksek ihracat ve en yüksek istihdam

Yeni Asır Gazetesi
1 Koza Altın'a İhracat Ödülü

Koza Altın İşletmeleri 2007 yılında Ege Bölgesi'nde en fazla sınai mamul ihracatını gerçekleştiren firmalar arasında ilk 10'a girdi. Üretimini çevreye ve insana saygı ön koşuluyla sürdürüp, ekonomik ve sosyal kalkınmayı çevre korumayla birleştiren ve bu çevre performansıyla dünya ülkelerine örnek gösterilen Koza Altın, en fazla sınai mamul ihracatında 10'uncu oldu. İşletme ayrıca, maden istihraç alanında en yüksek yatırım, en yüksek ihracat ve en yüksek istihdam birinciliklerini de aldı. 

Yükselen yıldız

Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür yardımcısı Hayri Öğüt "Bu başarıdan dolayı sevinç, onur ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz. 17 Aralık'ta Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla düzenlenecek ödül töreninde Koza Altın olarak plaket alacak olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Bölge ve ülke ekonomisindeki önemli lokomotiflerinden biri olmaya devam edeceğiz Koza Altın Bakırçay ve Ege'nin yükselen yeni yıldızı olacak. Bölgemizde altın aramak ve işletmek üzere kurulmuş yüzde yüz Türk sermayeli, ilk Türk şirketi olan Koza Altın ülkemizdeki büyük altın potansiyelinin ülke ekonomisine kazandırılmasında anahtar konumundadır" dedi.

Bilinen en iyi teknolojiyi kullandıklarını belirten Öğüt, "Yöre insanıyla karşılıklı güven içinde, onların değerlerine saygılı, şeffaf, kalıcı ve ekonomik getirisi yüksek altın madenciliği yapmayı hedefliyoruz. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından yapılan değerlendirmede Maden İstihraç Sanayi meslek kolunda en yüksek yatırım, en fazla istihdam ve en yüksek ihracat dallarında ilk üçe girerek başarı belgesi almaya hak kazandık" diye konuştu.

2006'da EBSO'nun düzenlediği "En Büyük 100 Firma" sıralamasında 37'nci olduklarını belirten Öğüt, gene aynı yıl Kurumlar Vergisi sıralamasında 18.7 milyon YTL vergi ödeyerek Türkiye çapında 71'nci olduklarını, 2007'de ise 17.2 milyon YTL vergi ile 85'nci olduklarını söyledi. Öğüt, "İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 292'nci sırada yer aldık. 2007'de 128 bin 922 bin dolarlık ihracat yaptık. Bu başarıları 526 çalışanımız ile elde ettik" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koza-altina-ihracat-odulu_64950.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • hakkımızı savunmadınız. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!