Alo 181’e En Çok O Soru Soruldu!
50 Soru 50 Cevapta Kentsel Dönüşüm!
Dönüşüm ile Evsahibi Olmak...
"Dönüşüm"ün Motoru Dört Büyükler!
'Kentsel’ Piyango 200 Sektöre Vuracak
İşte İstanbul'un 'Dönüşüm' Haritası
Otoparksız Binaya İzin Yok
Dönüşümün Finansmanına Kamu...
Kentsel Dönüşümle Yeşil Alanlar Azalıyor
Kentsel Dönüşüm Atıkları İşte...
"Dönüşüm Planlanan Hiçbir...
"Kentsel Dönüşüm İstenilen...
"Kentsel Dönüşümde Kültürel...
Düzce de 'Kentsel Dönüşüm' ile Değişecek
"Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında...
Kentsel Dönüşümde "İkna Dönemi"
Sarıyerliler 'Kentsel Dönüşüme'...
Kentsel Dönüşüme Askeri Düzenleme!
Bunun Adı Kentsel Dönüşüm...
"Kentsel Dönüşüm Esnafı Yutmasın!"
İSTESOB Başkanı Yılmaz, "Yıkımlarda esnafın işyerinin adı var. Ancak yapımlarda geçmiyor. Buda esnafın sonu anlamına geliyor" dedi.
Hükümet vatandaşı çürük evlerde oturmaktan kurtarmak için düğmeye bastı. Bunun için önce 'Kentsel Dönüşüm' projesini yaşama geçirdi. Bunun için de 35 ilde yıkımlara başlandı. Bu proje konutları çürük olupta yenileme imkanı olmayan vatandaşları sevindirdi.
Güneş Gazetesi'nin haberine göre, ancak bu işyerleri 'Kentsel Dönüşüm' projesinin uygulanacağı alanlar içinde kalan özellikle küçük esnafı sevindirmedi. Çünkü yıkımda işyerleri vardı ancak yeni işyerinden bahsedilmiyordu. Esnaf şaşırıp kaldı. Yetkililere projedeki durumlarını sordular. Haberleri, konuşmaları takip ettiler Ancak rahatlatıcı bir cevap alamadılar. 'Şimdi ne olacak' ve 'Bizi unuttular mı? sorularıyla kapı kapı dolaşmaya başladılar. Yıkımda kalmasın İstanbul Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz'da bu konudan tedirgin. Yılmaz, "6.5 milyon riskli konuttan bahsediliyor. Biz tabii ki vatandaşın çürük konutta oturmasını, ekmek parasını kazanmasını arzu etmeyiz. Ancak esnaf projede unutulursa, ekmek teknesinin kaybıyla yüz yüze kalırsa buna gönlümüz razı gelmez" dedi. Yıkılmak istenen konutların büyük kısmının altında esnafın dükkanının bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu şartlarda sadece İstanbul'da 150 bin küçük esnafın işyeri yıkalacak. Bunlara yer verilmediği ya da çarşı yapılmadığı için açıkta kalacaklar. Bunun için mutlaka konut sitelerinde esnaf çarşıları yapılmalı. Bu projelere konmalı. Ayıca sitelerin altlarına dükkanlar konulmalı. Her bin konutta esnaf için 100 dükkan gerekiyor. Buna göre çarşılar yapılsın. Esnaf yıkımın altında kalmasın" diye konuştu . 3'lü kıskaçta Planlara bakıldığında çarşılar yerine Alış Veriş Merkezi (AVM) yapılması için yerlerin ayrıldığının görüldüğünü kaydeden Yılmaz, "Böyle dönüşüm olursa esnafın mahalleden silineceği bir dönüşüm yaşanacaktır. Bu küçük esnaf için büyük yıkım olacaktır"diye konuştu. Bir taraftan AVM'lerin diğer taraftan internet alışverişlerinin esnafı perişan ettiğini belirten Yılmaz,"Bunun yanında yıllardır beklediğimiz bir de Perakende Yasası var. Kısacası ensaf bitkisel yaşama girdi. Hiç değilse bu proje esnafa nefes aldırsın" dedi. |