Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ömerli Havzasına 367 Dönümlük İnşaat Yapılacak

İstanbul'un su ihtiyacının yarıdan fazlasını karşılayan Ömerli Barajı havzasına, "biyoteknoloji OSB" kurulması kararının ardından ikinci darbe: F1 pistini onarma bahanesiyle bölge imara açılıyor.

yapi.com.tr
Ömerli Havzasına 367 Dönümlük İnşaat Yapılacak (Fotoğraf: AA)

İstanbul’un önemli su havzalarından Ömerli Havzası’nda yapılaşma durmuyor. Bölgeye bir Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapma projesinin ardından şimdi de Formula 1 pistinin çevresi betona boğulacak. Halihazırda havza içerisinde bulunan Formula 1 pistinin bakım onarım ihalesi yapılırken, ihaleyi alan şirkete havza içerisine binalar dikme hakkı verildi.

Evrensel’den Özlem Songül Abayoğlu’nun haberine göre; Formula 1 yarışlarının 2026 yılında Türkiye’de yapılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda, zaten Ömerli Havzası sınırları içerisinde olan Formula 1 pistinin bakım onarım ihalesi nisan ayında yapılmıştı. Ancak ihale yalnızca pistin bakım ve onarımı ile sınırlı kalmamış. İhaleyi alacak şirketin, pistin etrafına alışveriş merkezi, macera parkı, eğlence merkezi ve otomobil müzesi yapacağı ortaya çıktı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğünce, ihaleye çıkarılan alan 30 yıllığına kiralandı.

Mülkiyeti Hazinedar Sadri Ali Mehmet Süheyl Vakfına ait taşınmazın üzerinde bulunan mevcut Formula 1 pistine ilaveten yapılacak yeni yapıların ihalesini, tek katılımcı olan Can Bilim Eğitim Kurumları AŞ aldı. İhaleye göre AVM inşaat alanı 75 bin metrekare, macera park proje alanı 200 bin metrekare, otomobil müzesi 20 bin metrekare, tema park ise 72 bin metrekare olmak üzere toplam 367 bin metrekarelik bir alana yapılacak. Dolayısıyla halihazırda bulunan 2 milyon 215 bin metrekarelik Formula 1 pisti çevresindeki 367 bin metrekarelik alana daha beton dökülecek.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/omerli-havzasina-367-donumluk-insaat-yapilacak_205450.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!