Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hollandalı Gayrimenkul Devi Anadolu'ya 500 Milyon Euro Yatıracak

Anadolu'daki ilk alışveriş merkezi (AVM) yatırımını Ankara'ya yapan Hollanda menşeili gayrimenkul şirketi Redevco, ikinci AVM'sini Erzurum'da açtı. 75 milyon Euro'ya mâl olan ve 1.500 kişiye istihdam sağlanacak 32 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip merkezin yüzde 80'i kiralandı. Hafta içi günde 15, hafta sonu 25 bin ziyaretçi beklenen

Zaman Gazetesi
Hollandalı Gayrimenkul Devi Anadolu'ya 500 Milyon Euro Yatıracak

Anadolu'daki ilk alışveriş merkezi (AVM) yatırımını Ankara'ya yapan Hollanda menşeili gayrimenkul şirketi Redevco, ikinci AVM'sini Erzurum'da açtı. 75 milyon Euro'ya mâl olan ve 1.500 kişiye istihdam sağlanacak 32 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip merkezin yüzde 80'i kiralandı. Hafta içi günde 15, hafta sonu 25 bin ziyaretçi beklenen yatırımın kültür merkezi olarak yapılan yüzde 5'lik kısmı belediyeye ait olacak. Şirket, 2011 ve 2012'de Edirne'de bir, Manisa'da 2 AVM daha açacak. Böylece Anadolu'daki 5 AVM'ye toplam 500 milyon Euro'luk yatırım yapılmış olacak. Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick Van Dooyeweert, "Türkiye'deki potansiyeli çok önemsiyoruz." dedi. Erzurum'da potansiyelin olduğunu belirten Dooyeweert, 10 yıl önce bu yatırımı yapmadıkları için geç bile kaldıklarını ifade ederken, "10 yıllık gelirleri kaçırdık." ifadesini kullandı.

160 yıllık geçmişe sahip ve 40 bin çalışanı olan aile şirketi Cofra Grubu'nun iştiraki Redevco'nun üst yöneticisi, çatı şirketinin 2 dünya savaşı ve sayısız kriz atlattığına dikkat çekerek, "Biz çok daha büyük dalgalar gördük. İçinde bulunduğumuz kriz bizim gördüğümüz ufak dalgalardan bir tanesi." dedi. 20 ülkede faaliyet gösteren firmanın 12 ülkedeki büyük ofisleri arasında ikinci büyük ofisi Türkiye'de. Dooyeweert, çalışan sayısının şirketin genel müdürlüğünden bile fazla olmasının Türkiye'ye verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı. Genel müdür, Türkiye'nin kendi potansiyelinin farkına vararak daha iyi pazarlama yapmayı öğrenmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin fırsatlar bakımından Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den daha fazla potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Dooyeweert, "Türkiye hızla ilerlerken burada olmak bizim hedefimiz." dedi.

Dünyanın tamamında iş yaptıklarını belirten Redevco Genel Müdürü Dooyeweert, Türklerin diğer milletlerden çok farklı mantalitesi olduğu için özel olduğunu söyledi. Avrupalıların aksine Türklerin esnek ve girişimci bir ruha sahip olduğunu belirten Dooyeweert, şunları aktardı: "İşini kaybeden Türk, sırtını devlete yaslayıp, devletten kendisine bakmasını beklemiyor. Sahip olduğu enerji ile durmadan bir şeyler yapmaya çalışıyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/hollandali-gayrimenkul-devi-anadoluya-500-milyon-euro-yatiracak_73578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!