Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyüme Durma Noktasında

Üretim yöntemiyle hesaplanan GSYH, 2008 yılı ikinci çeyreğinde cari fiyatlarla 240,9 milyar YTL olurken, inşaat sektörünün aynı dönemde GSYH’dan aldığı pay bir önceki dönemle aynı oranda gerçekleşti (yüzde 6.5). Geçen yılın aynı döneminde yüzde 7,3’lük büyüme oranını yakalayan sektör bu yıl yüzde 0,9’da kaldı. Böylece son 6 ayda inşaat sektörü,

yapi.com.tr
Büyüme Durma Noktasında

TÜİK tarafından açıklanan 2008 yılı ikinci çeyrek verilerine göre gayri safi yurtiçi hasıla, 2002 yılı ilk çeyreğinden bu yana en düşük büyüme hızını göstererek sadece yüzde 1,9 arttı. Son 6 ayın büyüme hızı ise yüzde 4,2 olarak gerçekleşti.

Üretim yöntemiyle hesaplanan GSYH, 2008 yılı ikinci çeyreğinde cari fiyatlarla 240,9 milyar YTL olurken, inşaat sektörünün aynı dönemde GSYH’dan aldığı pay bir önceki dönemle aynı oranda gerçekleşti (yüzde 6.5). Geçen yılın aynı döneminde yüzde 7,3’lük büyüme oranını yakalayan sektör bu yıl yüzde 0,9’da kaldı. Böylece son 6 ayda inşaat sektörü, yüzde 2,0 gibi düşük bir hızda büyüdü.

İkinci çeyrekte yüzde 1,5 küçülen sabit sermaye yatırımlarının son 2 dönemdeki büyüme ortalaması ise yüzde 4,7 oldu. Bu dönemde yüzde 13,7 küçülen kamunun inşaat yatırımları yüzde 20,5 azalırken, makine ve teçhizat yatırımlarında rekor düzeyde artış yaşandı (yüzde 37,2).

Özel sektör ise 2008 yılının ilk yarısını yüzde 7,0’lik artış ile kapattı. Sektörün inşaat yatırımları yüzde 7,4, makine-teçhizat yatırımları ise yüzde 6,8 gelişme gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyume-durma-noktasinda_63657.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!