Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması Kolokyumu YEM'de Gerçekleştirildi

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen "Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın kolokyumu, bu akşam Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan 99 projeden her birinin nitelikli projeler olduğuna dikkat çeken Seçici Kurul, ülkemizdeki eğitim yapıları tip projelerle elde edilirken, yarışma projesi ile yenilecenecek olan

yapi.com.tr
Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması Kolokyumu YEM'de Gerçekleştirildi

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın kolokyumu, bu akşam (29 Temmuz 2011) saat 18:00'de Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Seçici Kurul Başkanlığı görevini üstelenen Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol'un açılış konuşması ile başlayan kolokyumda, Seçici Kurul üyeleri Hasan Şener, Çelen Birkan, Hakkı Önel ve Erhan İşözen söz aldılar.

Yarışmaya başvuran 136 proje arasından değerlendirmeye alınan 99 projeden her birinin nitelikli projeler olduğuna dikkat çeken Seçici Kurul üyeleri, ülkemizdeki eğitim yapıları tip projelerle elde edilirken, yarışma projesi ile yenilecenecek olan Şişli Lisesi binasının tüm kentler için örnek bir yapı teşkil edeceğini vurgulayarak, bu girişiminden ötürü Şişli Belediyesi'ni tebrik ettiler.

Birinci seçilen projenin, gerek uygunabilirliği gerekse yalın mimari duruşu ile oybirliğiyle belirlendiğini dile getiren Hasan Şener, ikinci ve üçüncü proje arasında karar verirken ise zorlandıklarını itiraf etti. Kolokyum süresince bu konuda yapılan tartışmalar doğrultusunda, "gönüllerin ikincisi" olan üçüncü projenin, zeminde ortak toplanma alanına yer vermemesi nedeniyle bir lise yapısı için yeterince uygulanabilir olmadığı konusunda fikir birliği beyan edildi. 

Eğitim yapılarının tip projeler ile üretildiğini belirten Hakkı Önel , böyle sorunlu bir alanda açılan bu eğitim yapısı proje yarışmasının kendilerini heycanlandırdığını, nitelikli projelerle karşılaşınca daha da keyifli bir jüri süreci yaşadıklarını söyledi.

Çevredeki yüksek yapıların yarattığı perspektif sorunları nedeniyle kaotik bir çevrede konumlanan yarışma alanının zor bir soru olduğunu dile getiren Doğan Hasol, buna rağmen aldıkları yanıtların oldukça heyecan verici olduğunu söyledi.

Bugünkü devlet anlayışı içerisinde uygulanabilir projeler belirlemeye özen gösterdiklerine dikkat çeken Çelen Birkan , uygulanan yapının ilerideki bakım sorunlarının da göz önünde bulundurulduğunu belirtti ve "Projelerde, yenilik getirmek için yapılan çabanın o projeleri bir noktada engellediğini gördük" dedi.

Devlet dairelerinde uygulanmamış binlerce proje olduğuna dikkat çeken Erhan İşözen, bu yarışma ile yapılmasını istedikleri bir proje elde etmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yarışmaya katılan bütün projelere aynı saygıyla baktığını söyleyen İşözen; "Gönül isterdi ki hepimiz böyle bir okuldan mezun olalım" dedi. Erhan İşözen ayrıca, yarışmaya katılan tüm projelerin Şişli Belediyesi tarafından yayına dönüştürüleceğini de müjdeledi.


Şişli Belediyesi Yarışması Ödül Töreni, 02 Ağustos 2011 Salı günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisli-lisesi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-kolokyumu-yemde-gerceklestirildi_88539.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!