Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarizm’in Ağustos Güzergâhı

Mimarizm, mimarlık ve tasarım dünyasından derlediği sıcak gündemi ile yazın son demlerine eşlik ediyor. Rahmi Uysalkan’ın Viyana'da gerçekleştirdiği aile evi Haus Blagerman ‘İlk Yapı’ya konuk olurken, mimarlık ve iç mekan tasarımı alanında hizmet veren Ongun|Çağlayan’ın Nişantaşı’ndaki ofisini ziyaret eden ‘Çat Kapı’ konut, ticaret, kamusal alan

yapi.com.tr
Mimarizm’in Ağustos Güzergâhı

Mimarizm, mimarlık ve tasarım dünyasından derlediği sıcak gündemi ile yazın son demlerine eşlik ediyor.

Rahmi Uysalkan’ın Viyana'da gerçekleştirdiği aile evi Haus Blagerman ‘İlk Yapı’ya konuk olurken, mimarlık ve iç mekan tasarımı alanında hizmet veren Ongun|Çağlayan’ın Nişantaşı’ndaki ofisini ziyaret eden ‘Çat Kapı’ konut, ticaret, kamusal alan projelerine odaklanan pratiğin hikayesine kulak kabartıyor. 

Şişli Belediyesi tarafından yürütülen kentsel tasarım projelerinin üçüncü etabına ev sahipliği yapan Osmanbey'in, tekstil toptan satış merkezinden moda merkezine dönüşümünü mercek altına alan 'Kentin Tozu', sonbahara tamamlanması planlanan projenin aktörlerine mikrofon uzatıyor.

Deniz Gül’ün bizzat kaleme aldığı şiirsel piyesten yola çıkarak mekânsallaştırdığı ‘5 Kişilik Bufet’ sergisi keyifli bir ‘İş Dışı’ metnine dönüşürken; Gaggenau’nun ‘yaz geleneği’ haline gelen Boğaz gezisine katılan ‘Mimarın Göbeği’ müzik ve lezzet dolu geceden edindiği izlenimleri aktarıyor.

Mimarizm'in Ağustos içeriği ve daha fazlası için tıklayınız.

Kentin Tozu: Moda Başkenti Adayı Osmanbey

Şişli Belediyesi, kentsel tasarım çalışmalarının üçüncü etabında, toptan tekstil ticaretinin kalbi Osmanbey'e el atıyor. 'Toptanın 5. caddesi' olma iddiasındaki projeyi, uygulayıcıların ve kullanıcıların gözünden mercek altına aldık.

Çat Kapı: Ongun|Caglayan

Sonat Ongun ve Umut Çağlayan ile Nişantaşı’nda bir apartman dairesinde konumlanan sıcak ancak ferah ofislerinde mikro ölçekte başlayan ancak makro ölçeğe –yani yapı uygulamasına- uzanmaya hevesli mimarlık üretimleri hakkında konuştuk.

İlk Yapı: Haus Blagermann

Rahmi Uysalkan, mimarlık eğitimini sürdürmek için gittiği ve 13 yılını vakfettiği Viyana'da gerçekleştirdiği İlk Yapı'sı "Haus Blagermann"ın hikayesini Mimarizm okurları ile paylaşıyor.

Karanlık Oda: Sağlıklı ve Güvenli İşyerleri Fotoğraf Yarışması 2009

Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı'nın (EU-OSHA) işyerinde sağlık ve güvenlik konularında farkındalık yaratmak amacını taşıyan fotoğraf yarışmasının ikincisine başvurular 31 Ağustos'ta sona eriyor. Yarışma, “çalışanlar ve işverenlerin, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek amacıyla nasıl birlikte çalışabileceklerini göstermek” amacıyla, özellikle risk önlemeye odaklanan 'işyerinde sağlık ve güvenlik' temalı başvurulara açık. İlki 2009 yılında gerçekleştirilen yarışmaya o yıl gönderilen fotoğraflardan bir seçki Karanlık Oda'da.

İş Dışı: Evcil Mobilyalar İktidarı Ele Geçirirse

"Domestik alana ait güç ve gösteriş" nesneleri olan mobilyaları, nev-i şahıslarına münhasır birer anıt-kişiye çeviren "5 Kişilik Bufet" sergisi, İş Dışı'nın ilk konuklarından Deniz Gül'ü ikinci kez sayfalarımıza konuk etmemize vesile oldu.

Mimarın Göbeği: Gaggenau ile Boğaz'da Lezzetli ve Yenilikçi Bir Randevu

Gaggenau’nun artık bir “yaz geleneği” haline gelen Boğaz gezisinde bu yıl Mimarizm de vardı. Davet, firma ile özdeşleşmiş tasarım, gusto ve kalite kavramlarını akustik trio, sıcak havalar ve lezzetli ikramlar eşliğinde sundu. Bu özel buluşmadan izlenimlerimizi paylaşalım istedik.

Dış Ses: Londra'dan Sonra Paris'i Sevmeye Çalışmak | Elif Botsalı

“Mekanar Mekan Araştırmalarının her sene düzenlenen mimarlık gezilerinden, geçen seneki Londra gezisinin ikinci fazı olarak değerlendirebileceğim Paris gezisi, her iki kentin modernleşme sürecinin karşılaştırılması açısından oldukça verimli ve bir o kadar da keyifli geçti. Gezi programında yer alan sergiler, sanat galerileri, özel binalar, tasarım okulları, müzeler günlerimizin ne kadar yoğun geçeceğini gösteriyordu ve öyle de oldu.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarizmin-agustos-guzergahi-_88664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!