Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnciraltı'ndaki Hukuki Problemler Yasayla Aşılacak

İzmir Kalkınma Ajansı sekreteryasında sürdürülen adaylık çalışmalarında gelinen süreçle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İZKA Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarından üst düzey temsilcilerin katılımıyla Balçova Termal Tesisleri'nde bir toplantı düzenlendi. Günay, EXPO 2020'ye aday olan

yapi.com.tr / AA
İnciraltı'ndaki Hukuki Problemler Yasayla Aşılacak

İzmir Kalkınma Ajansı sekreteryasında sürdürülen adaylık çalışmalarında gelinen süreçle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İZKA Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarından üst düzey temsilcilerin katılımıyla Balçova Termal Tesisleri'nde bir toplantı düzenlendi. Bakan Günay, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, EXPO 2020 adaylık sürecinde İZKA bünyesinde yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini belirtti.

İnciraltı Yasası
    
Günay, EXPO'nun düzenleneceği alan ile ilgili İzmir kamuoyunda İnciraltı yönünde genel bir eğilim bulunduğunu, ancak orada bazı hukuksal problemler bulunduğuna dikkati çekerek, ''İnciraltı ile ilgili hukuksal problemleri aşmak için de bir yasaya ihtiyaç olduğu dile getirilmişti, o çalışmaları da İzmir Valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz, belki İZKA ile birlikte üstlenecekler. O metin Ankara'ya geldiğinde parlamentodan çıkması konusunda elimizden gelen dikkati, gayreti göstereceğiz'' diye konuştu. EXPO konusunda yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeye çalıştıklarını, Türkiye'nin farklı konulardaki gündemi yoğun olduğu için bir hafta 10 günlük bir gecikmeden sözedilebileceğini belirten Günay, şöyle devam etti:
    
''Bunu telafi edilebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü henüz adaylıkları belli olmamış, adaylığı tartışılan ülkeler var. Biz onlardan çok daha önce adaylığımızı belli ettik ve tüm ön çalışmalarımızı yaptık. Orada yapacağımız sunumla ilgili metin hazırlıklarımız olgunluk aşamasına gelmiş durumda. Filmle hazırlıklarımız yapılıyor. En iyi biçimde ülkemizi ve İzmirimizi tanıtmak, sağlık temasını anlatmak konusunda özgün içerikli yeni çalışmalar yapma dikkati ve gayreti içindeyiz.''
    
Bakan Günay, EXPO Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi'nde bakanlıkların üst düzeyde temsil edileceğini de belirterek, ''İzmir'in ve Türkiye'nin bu kez bu sınavdan başarıyla geçmesi konusunda hepimiz üzerimize düşeni yapacağız'' dedi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/inciraltindaki-hukuki-problemler-yasayla-asilacak_89576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!