Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gönüllü Mimarlar Van'da

Van Valiliği, Van Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, ortak bir protokol yaparak, Van Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca yürütülen hasar tespiti ve sonrasında yapılacak diğer çalışmaların sistemli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak üzere kurumlar arası ortak bir çalışma yürütme kararı

yapi.com.tr
Gönüllü Mimarlar Van'da

Van Valiliği, Van Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, ortak bir protokol yaparak, Van Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca yürütülen hasar tespiti ve sonrasında yapılacak diğer çalışmaların sistemli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak üzere kurumlar arası ortak bir çalışma yürütme kararı aldı. Protokol ile TMMOB Mimarlar Odası, tüm şube ve temsilciliklerinden hasar tespit çalışmalarına gönüllü olarak katılacak üyeleriyle birlikte bugünden itibaren deprem bölgesinde göreve başlıyor. 

Van'da yaklaşık 60 bin yapı bulunuyor. 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan bölgede, halen devam eden deprem koşulları, kentsel ve kırsal yapı stokunun aldığı orta ve ağır dereceli hasarlar ve iklim koşulları nedeniyle devam eden barınma ve sağlık sorunları henüz bitmiş değil.

Mimarlar Odası Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Gerek yerel ve merkezi yönetimler ve gerekse tüm ülke çapındaki gönüllülerce, afet sonrası için yardıma seferber olunsa da, kentteki mevcut yapılaşmaların güvenli hale getirilmesi ve öncelikle de tehlike arz eden yapılarının tespit edilerek yıkımı, mevcut yapı stokunun incelenmesi, hasar durumunun ehil kişilerle ortaya konması acil bir zorunluluk haline gelmiştir. Yapılacak bu yapısal tespit ve değerlendirmeler, hasarlı yapıların yaratabileceği yaşam risklerinin önüne geçilmesi ve azaltılması için mutlak acil bir gerekliliktir" denildi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/gonullu-mimarlar-vanda_89868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!