Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çine'de Maden Şirketi Yanan Orman Alanına Genişlemek İstiyor

Çine’de maden şirketi iki yıl önce yanan orman alanına doğru genişlemek istedi. “Ormanı kimin yaktığı belli oldu!” diyen köylüler, madeni protesto etti, ÇED toplantısı yapılamadı.

yapi.com.tr
Çine'de Maden Şirketi Yanan Orman Alanına Genişlemek İstiyor (Fotoğraf: AA)

Çine’ye bağlı Sarıköy mahallesi yakınında yapılmak istenen kuvars feldspat madenciliği ile ilgili ÇED toplantısı halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı. Köylüler Gökbel dağının eteğindeki ormanın iki yıl önce yandığını ve şirketin bu alana doğru genişlemek istediğini belirterek, “Şimdi ormanı kimin yaktığı belli oldu” dediler.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre; Aydın Çine Gökbel dağının eteğinde bulunan Sarıköy mahallesinde faaliyette bulunan kuvars feldspat madeni geçtiğimiz yıllarda el değiştirdi. Şirketin yeni sahibinin madende kapasite artışına gitmek istemesi üzerine Bakanlık tarafından ÇED süreci başlattı. Sarıköy muhtarlığı yanında yapılmak istenen ÇED Halkı Bilgilendirme toplantısına özellikle köylü kadınların yoğun olarak katılımı dikkat çekti.

Toplantı başlamadan ÇED komisyonun masası önünde toplanan köyüler madeni de madene dair bilgilenmeyi de istemediklerini söylediler. Köylü kadınlar masaya elleriyle vurarak toplantıyı protesto ederken, halkın yoğun tepkisi üzerine komisyon ÇED toplantısının tepkiler ve halkın bilgilenmek istememesi nedeniyle yapılamadığına dair tutanak tutarak köyden ayrıldı.

ÇED toplantısına Çine Yaşam Platformu (ÇİYAP) ve Aydın Yaşam Platformu (AYEP) üyelerinin yanı sıra bölgeye komşu Yatağandan da Muğla Yeşil Yaşam Derneği üyeleri de katılarak köylülere destek verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinede-maden-sirketi-yanan-orman-alanina-genislemek-istiyor_199503.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!